Detox/Cleanse

Beroenden – Del 1

Denna artikeln är översatt från medicalmedium.com 

Har du en älskad som har kämpat med missbruk, eller har du själv kämpat med ett beroende? Beroenden kan vara en av de svåraste striderna vi utkämpar på en livstid. En av de svåraste delarna är att försöka förstå vad som provocerar beroendet och varför vi låter oss bli fångade i en plats av lidande, gång på gång. Den här artikeln kommer att ge dig några svar och uppmuntran till hur vi kan läka från olika beroenden.

Orsaken bakom Beroenden

Du kanske blir förvånad över att det finns två olika djupa orsaker bakom missbruk: beroenden pga adrenalin och glukosbrist. Andra faktorer kan också spela en roll, inklusive livsstressorer, enorm press och övergrepp. Ändå är adrenalinberoende och glukosbrist – eller en kombination av de två – nästan alltid inblandade. Detta är okänt för medicinsk forskning och vetenskap. Från dessa grundproblem härrör otaliga möjliga beroenden, inklusive alkohol, droger, sex, mat, dietdrycker, extremsporter med mera.

Den andra okända anledningen till att människor kämpar med missbruk beror på giftiga tungmetaller i hjärnan som kvicksilver, koppar och aluminium.

 

Glukosbrist

För att förstå beroenden måste vi först förstå hur viktigt glukos är för våra kroppar. Glukos är ett socker som finns i frukt, stärkelsehaltiga grönsaker och rå honung. Varje enskild cell i vår kropp drivs av glukos som bränsle. Hjärnan behöver kritiska nivåer av glukos för att fungera optimalt.

När vi blir berövade på glukos, kommer vi att bli besatta av att få det från en annan källa eftersom det är avgörande för vår överlevnad. Om du någonsin har funnit dig desperat efter en söt godis, en chokladkaka, ett glas vin eller någon form av vitt bröd eller pasta, så är det din kropp som längtar efter glukos från frukt och grönsaker.

En av de främsta anledningarna till att missbruk är så utbrett är att nästan alla går runt med en viss nivå av insulinresistens på grund av för mycket fett i kosten. Ju mer fett som hänger runt i blodbanan, organen, matsmältningskanalen och lymfvätskan, desto mer insulin behövs för att försöka tvinga socker genom och runt fettmättnaden så att det kan komma in i cellerna och kroppen kan fungera. Att försöka få in livsuppehållande glukos i organ, muskler och nervsystemet samtidigt som man möter motstånd från överflödigt fett är den sanna okända innebörden av termen insulinresistens. Ta reda på mer om detta ämne i Leverns Okända Kraft.

När glukosnivåerna i vår kropp och hjärna är uttömda öppnar vi dörren till en mängd beroenden, såsom processat sockerberoende och alkoholberoende, och vi ställer in oss på den andra grundorsaken till missbruk: adrenalinberoende.

 

Adrenalinberoende

Glukos är så kritiskt för våra kroppar att det måste konsumeras efter varje hel, 1 & ½   eller varannan timme (binjure-snacksen jag delar med mig av är idealiska). Om ingen glukos finns tillgängligt börjar våra binjurar pumpa ut adrenalin i kroppen så att vi kan fungera och ta oss igenom dagen. Denna adrenalinkick är allmänt känd som en ”kick”. Men nu för tiden kör de flesta av oss på adrenalin hela tiden och vi kanske inte ens känner igen vad som händer. Adrenalin är inte bara starkt beroendeframkallande, utan det är också destruktivt för våra kroppar. Det är inte menat att vara något som våra kroppar förlitar sig på dag ut och dag in. Livets stress och press, dåliga matval och miljögifter kan alla spela en roll i dagliga adrenalinkickar.

Att bli beroende av adrenalinkickar (oftast omedvetet) bidrar till nästan alla beroendemönster, oavsett om det är till droger, extremsporter, ilska, kaffe eller något annat.

Brist på glukos och adrenalinberoende kan också skapa symtom på förvirring, hjärndimma och trötthet hos unga. Detta kan leda till att mediciner skrivs ut för dessa symtom och för tillstånd som ADHD. Detta är ofta vad som händer med elever som kämpar – en del av vad dessa ungdomar verkligen behöver är mer av det naturliga glukos- och mineralsalterna som deras hjärnor drivs på från frukt, bladgrönsaker och grönsaker.

 

Matberoende

Som människor är det avgörande att vi äter, men många människor upplever smärta, förvirring och lidande kring mat och ätproblem. Varje person måste planera ut vad man ska äta och när man ska äta, men det kan vara fruktansvärt förvirrande med all desinformation som finns där ute.

Om du kämpar med matproblem, ska du vetas att du inte är ensam. De flesta människor har någon form av problem med mat. Vissa människor äter för mycket, medan andra inte äter tillräckligt. Vissa människor är upptagna av att oroa sig över vad de ska äta, medan andra glömmer att äta helt och hållet.

Det är sant att många människor använder mat för att klara sig känslomässigt, men det finns mer med känslomässigt ätande än så. Våra kroppar är helt beroende av mat för att överleva, så det är viktigt att titta noga på vårt förhållande till mat, särskilt vårt förhållande till glukos. Ofta är det det som verkligen driver vad vi kan kalla känslomässigt ätande kroppens desperata efterlysning av glukos. I tider av stress och känslor är det behovet större eftersom kroppen använder mer glukos för att bekämpa de adrenalinkickar som uppstår när vi möter hjärtesorg, svek, kamp, ​​konfrontationer på arbetsplatsen och vardagliga bekymmer, press och oro.

 

Rätt sorts socker  

Om du ständigt letar efter fel sockerarter, inklusive alkohol, godis, kakor, läsk och nästan all förpackad mat, har du sannolikt brist på rätt sorts glukos i din hjärna och andra vitala organ. På grund av detta kan du bli beroende av fel sorts socker. När du är sugen på fel sockerarter är det som din kropp faktiskt letar efter – och desperat behöver – det naturliga sockret i färsk frukt och stärkelsehaltiga grönsaker. Den läkande glukosen som dessa livsmedel innehåller hjälper kroppen på otaliga sätt, inklusive genom att stödja signalsubstanser och hjälpa till att avvärja missbruk.

 

Dieter utan socker  

Det är bäst att hålla sig borta från dieter med hög fetthalt och inget socker. Din kropp är gjord för att drivas på glukos, så om du försöker hålla dig borta från naturliga sockerarter kan du sluta med ett adrenalinberoende eftersom adrenalinet kompenserar för bristen på glukos. Att drivas av adrenalin kan orsaka en viss viktminskning initialt, men med tiden kan det frätande adrenalinet som rusar genom din kropp bränna ut dina binjurar och skapa och förvärra andra allvarliga hälsotillstånd. Följaktligen kan du uppleva binjuretrötthet fem till tio år efter att du gått på en diet med låg kolhydrat under en längre tid. Om du är orolig för att äta frukt, läs min Fruit Fear-artikel.

 

 

Undviker adrenalinrushen  

Om du försöker hålla dig borta från raffinerade, ohälsosamma sockerarter men inte ersätter dessa sockerarter med naturliga sockerarter från frukt och stärkelsehaltiga grönsaker, kommer så småningom adrenalin att börja svämma över ditt system varje gång du ser din favoritgodis eller ett glas vin. Du kanske märker att du känner dig upprymd eller skakar internt, vilket är tecken på adrenalinkick. Översvämma ditt system med läkande naturliga sockerarter och konsumera lite glukos varje till varannan timme för att förhindra att dessa adrenalinkickar börjar härja i kroppen.

Dina binjurar kommer att crasha i väntan på vad du än är beroende av. Det betyder att du kan bli euforisk av adrenalinet som rinner genom dina ådror redan innan du tar en klunk läsk, hetsäter, tar en drink alkohol eller använder en drog. Det är utmanande att bryta en beroendecykel när den väl börjar. Det är därför det är så viktigt att förse din kropp med gott om socker från färsk frukt och grönsaker.

När du läker någon form av matberoende är det viktigt att införa bladgrönt dagligen, särskilt spenat och maché. Om du vill stoppa ett chokladberoende är svaret inte att skära bort allt socker. Ta istället in glukosrika livsmedel och frukter som hjälper din hjärna och kropp att blomstra, inklusive dadlar, meloner, mango, bananer.

 

Alkoholberoende  

Om du kämpar med ett alkoholberoende är din hjärna sannolikt desperat efter glukos. Även om metylsockret i alkohol snabbt kan komma till hjärnan, kan det också vara otroligt skadligt. Till skillnad från den läkande glukosen i frukt och stärkelsehaltiga grönsaker kan metylsockret som finns i alkohol fermentera hjärnan med tiden, som gurkor i en burk vinäger.

Istället för att översvämma din hjärna med alkoholens skadliga metylsocker, börja översvämma din kropp med den naturliga glukos den är sugen på. Börja ersätta ditt vin och vodka med maten som dessa drycker härrörde från – vindruvor och potatis, eller vilken frukt du gillar bäst. Att ta med frukt med hög glukoshalt i din kost är avgörande när du börjar bli fri från ett alkoholberoende.

Många människor som är beroende av alkohol är inte så intresserade av mat och får de flesta av sina dagliga kalorier från alkohol. För att bryta detta beroende är det viktigt att rutinmässigt äta mellanmål och måltider som är rika på glukos under varje dag. Dadlar, torkad mango och färsk papaya är särskilt användbara.

 

Drogmissbruk  

Om du är beroende av någon form av drog, lider du sannolikt av glukosbrist och adrenalinberoende. Om du är beroende av opiater kan du ha ett opiatberoende såväl som ett adrenalinberoende. Tyvärr kan dessa två beroenden arbeta tillsammans för att skapa ännu större förödelse. Ett opiatberoende kan vara oerhört svårt att bryta, för när en person använder dessa droger, går adrenalinet för fullt. Ett amfetaminberoende kan vara utmanande att bryta eftersom varje gång en person tar ett amfetamin, översvämmar deras binjurar kroppen med adrenalin.

För att bryta ett drogberoende är det viktigt att få in ett överflöd av mineralsalter från grönsaker, bladgrönsaker och vissa frukter. Ett enkelt sätt att få in mineralsalter är att dricka ett dagligt glas citronvatten när du stiger upp. En annan viktig del är att äta rätt sorts glukos, inklusive vilda blåbär, äpplen, meloner, mango och papaya. Rå honung är en annan otrolig mat som är proppfull med mineraler.

Det är också viktigt att äta näringsfylld mat varje timme eller och efter en & enhalv timme när du läker från ett drogberoende. Selleri och sellerijuice kan vara otroligt läkande för alla missbruk, men speciellt drogberoende. Selleri kan också hjälpa till med detoxprocessen genom att rena levern från gifter, och personer med drogberoende har vanligtvis en extremt överbelastad lever. Det är viktigt att förstå hur levern fungerar och vad den behöver, vilket jag delar med mig av i min bok, Leverns Okända Kraft. Att hitta en bra läkare, klinik eller rehabiliteringsstöd är också viktigt vid drogberoende.

 

Att bryta missbruk  

När det gäller att bekämpa missbruk är det viktigt att ge din kropp ordentlig energi och förstå vilken roll adrenalin spelar. Till exempel är bulimi en utmanande störning att bryta eftersom det är lätt att bli beroende av den enorma mängden adrenalin som stiger – och kan skapa en euforisk känsla – när innehållet i magen pressas upp. (Andra faktorer, inklusive känslomässiga svårigheter och giftiga tungmetaller i hjärnan kan också spela en roll vid bulimi).

 

Glukos och mineralsalter  

Ett glukosunderskott i hjärnan kan vara problemet bakom så mycket som 90 % av missbruken. Det är därför det är avgörande att äta mycket frukt, bladgrönsaker och grönsaker för att bryta alla typer av beroende.

Utöver sin glukoshalt innehåller många frukter och grönsaker ett högt mineralinnehåll, vilket ger näring till signalsubstanser och stödjer och återställer hjärnans hälsa. Spenat och grönkål är laddade med läkande mineralsalter. Andra mineralrika frukter inkluderar tranbär, vilda blåbär, björnbär, hallon, äpplen, tomater, gurkor, kiwi, dadlar och meloner.

För att förstå vikten av dessa naturliga mineralsalter, låt oss ta en titt på hjärnan. Hjärnan är fylld med neuroner. Varje neuron har en elektrisk impuls som passerar från ena sidan av neuronen till den andra med stöd av de kemiska signalsubstanserna. Dessa elektriska impulser behöver natrium, kalium, magnesium och glukos för att lyckas glida över neuronerna.

Tyvärr, när någon upplever svår stress eller press, försvagas de kemiska signalsubstanserna, och de elektriska impulserna har inte längre det stöd de behöver för att passera nervcellerna. De elektriska impulserna kan hettas upp när de försöker passera nervcellerna, och de kan börja kortsluta som ett resultat. Om tillräckligt många elektriska impulser kortsluter i någons hjärna, kan personen bli beroende av något som ohälsosam mat eftersom hjärndimma, förvirring och trötthet ofta resulterar i överdriven hunger. I dessa ögonblick behöver din kropp faktiskt glukos och mineralsalter, som kan kyla ner de elektriska impulserna och stödja de kemiska signalsubstanserna.

 

Heavy Metal Detox  

Att införa tungmetalldetoxsmoothin dagligen är en annan viktig praxis att inkludera eftersom giftiga tungmetaller kan orsaka missbruk. Rensa tungmetaller ur hjärnan kommer att tillåta signalsubstanserna att återuppbyggas igen. Medical Mediums Tungmetalldetoxsmoothie är ett utmärkt sätt att få i sig de fem viktigaste detoxmaten av tungmetaller dagligen: koriander, vilda blåbär (eller vilda blåbärspulver), spirulina, korngräsjuicepulver och Atlantic dulse.

 

Läkande livsmedel och kosttillskott

 • GABA och 5HTP för neurotransmittor kemiskt stöd.
 • Citronmeliss för nerverna och hjärnan.
 • California poppy för att hjälpa till att bryta alla typer av beroende.
 • Inositol eller något tillskott som innehåller inositol.
 • C-vitamin stödjer binjurarna och läker nerver som har skadats av tidigare adrenalinkickar. Överväg Micro-C.
 • Passionsblomma och fläderblomste för nervsystemet.
 • B-12 med adenosylkobalamin och metylkobalamin är avgörande och ett högkvalitativt B-komplex-tillskott kan vara otroligt stödjande.
 • Valeriana kan vara riktigt bra, även om det kanske inte är det bästa för någon med en känslig mage eller känsliga nerver.
 • Ingefära kan hjälpa till att bryta missbruk.
 • Korngräsjuicepulver och spirulina är kraftfulla livsmedel som är laddade med mineraler och kan stödja signalsubstanser samt ta bort tungmetaller från kroppen och hjärnan.
 • Fänkål är ett otroligt beroendebekämpande livsmedel fyllt med mineralsalter och vitamin C. Om du letar efter en läkande dryck, prova att göra fänkåls- och sellerijuice.
 • Vilda blåbär, den mest kraftfulla maten på planeten, kan vara ett fantastiskt tillskott till din kost när du läker.
 • Försök att samarbeta med en läkare som kan hjälpa dig att avgöra vilka kosttillskott och livsmedel som bäst stöder dig.

Att sänka ditt fettintag kan också hjälpa till att stabilisera dina binjurar och neurotransmittorer och låta din kropp absorbera mer mineral- och glukosrika livsmedel. Om du gillar kött, försök att halvera din konsumtion. Om du äter en växtbaserad kost med hög fetthalt, försök att minska den totala mängden fett du konsumerar.

 

Att gå vidare  

Att vara människa är inte lätt i vår värld, och att hantera ett beroende kan vara en brutal kamp. Du ska veta att du inte är ensam – många människor kämpar med missbruk. Det finns anledningar till missbruk, och det finns åtgärder du kan vidta för att ge din kropp det stöd, mat och kosttillskott den behöver för att övervinna ett beroende. Jag stöttar dig och jag tror på dig.

Denna artikeln är översatt från medicalmedium.com

Detox/Cleanse Förstoppning
Detox/Cleanse Eksem & Psoriasis
Detox/Cleanse Rå vitlöksterapi
Detox/Cleanse C-vitaminchockterapi
Detox/Cleanse Zinkchockterapi
Detox/Cleanse Depression
Detox/Cleanse Sanningen om protein