Detox/Cleanse

Förstoppning

Denna artikeln är översatt från medicalmedium.com

Förstoppning utvecklas på grund av en kroniskt trög, stagnerad lever som producerar mindre galla och har blivit fet från en rad faktorer som giftiga tungmetaller, olika andra toxiner och låggradig virus- eller bakterieinfektion i både levern och tarmkanalen. Patogeninfektion i tarmen kan orsaka förträngning och/eller expansion i både tunntarmen och tjocktarmen. Virala neurotoxiner kan också orsaka inflammation i nervändarna runt tarmkanalen, vilket resulterar i peristaltisk nedgång och till och med gastropares.

Den del av lymfsystemet som omger tarmen kan också bli överbelastad, vilket orsakar ansamling av lymfvätska som skapar tryck mot tarmarna som är tillräckligt för att bromsa peristaltisk verkan och skapa smalare områden som gör det svårare för mat att passera igenom. Patogener, tillsammans med deras giftiga skräp och slam samt tungmetaller, kan hitta vägen in i ileum tillsammans med mat som inte har smälts och bryts ner ordentligt, vilket gör att denna sista del av tunntarmen blir inflammerad och bidrar till förstoppning. I själva verket är det det vanligaste området i tarmen som är inflammerat; ärrvävnad kan också bildas här.

En annan orsak till kronisk förstoppning är mat som matar virus och improduktiva bakterier i tunntarmkanalen och tjocktarmen, vilket skapar inflammation där – oftast mjölk, ost, smör, ägg och gluten. Tillståndet kan utvecklas på grund av en diet med hög fett & proteininnehåll.

När tjocktarmen av någon anledning är inflammerad kan den böja sig något runt sina olika böjar.

Orsaker till akut förstoppning inkluderar känslomässig stress eller nervositet som skapar överspänning eller spasmer i magmusklerna runt tunntarmen och tjocktarmen. Långa bilturer och långa flygningar i kombination med mat som inte är vänlig mot regelbundenhet kan också leda till kortvarig förstoppning.

Ta reda på hur du hjälper till att läka förstoppning (plus gastropares), inklusive mat du bör undvika, mat att äta och kosttillskott i NYTs bästsäljande bok, Läk med Detox.

————————————-

Vill du ha ett skräddarsytt protokoll & få reda på grundorsaken till sina symtom? Klicka här

Detox/Cleanse Eksem & Psoriasis
Detox/Cleanse Rå vitlöksterapi
Detox/Cleanse C-vitaminchockterapi
Detox/Cleanse Zinkchockterapi
Detox/Cleanse Depression
Detox/Cleanse Sanningen om protein