Min läkande resa


När jag var som sjukast kunde jag knappt ta mig från sängen till toaletten själv ett par meter emellan. Jag tappade mycket av mitt hår & hade rasat ner i vikt till endast 36 kilo. 

Jag tålde varken, dofter från blommor, parfymer, tvålar, schampon, rengöringsmedel, doftljus m.m. Maten var ännu värre. Folk frågade vad jag inte tålde men jag fick alltid berätta vad jag kunde äta för den listan var betydligt kortare. 
När det var som värst kunde jag bara äta vitt ris, isbergssallad, skalad gurka, gul paprika, vilda blåbär och rapsolja. Åt jag en potatis blev jag sängliggandes med alla möjliga reaktioner.
Vistades jag i samma rum som t.ex. vetemjöl fick jag svårt att andas, hjärndimma, sprängande huvudvärk och utslag.
Jag hade även utvecklat histaminintolerans som gjorde att jag bara kunde äta nylagad mat, stod den framme 30 min innan jag åt den fick jag reaktioner. Så ta med matlådor någonstans var helt uteslutet vilket gjorde att jag blev väldigt låst hemma. 
Jag tålde inga läkemedel och var överkänslig mot alla kemikalier. 
Jag hade outhärdlig värk i hela kroppen, kramper, domningar, stickningar, huvudvärk, hjärndimma, magkramper, yrsel, andningssvårigheter, klåda, brännande, svidande, stickande känsla framförallt i mun och svalg, stora bölder i ljumskarna. Jag började även få panikångestattacker.
Jag klarade inte av att hänga med i tv-program, läsa böcker eller ens föra konversationer med mina närmsta vänner. Läkarna kunde inte göra något. Deras ända verktyg är mediciner och jag tålde inga mediciner. 
Jag var 25 år och ingen visste vad det var för fel på mig.
Det var inte förens den dagen mitt hjärta började slå svagt som läkarna tog mig på allvar och började undersöka mig ordentligt. Men ändå utan några framsteg. 

”Vi kan tyvärr inte hjälpa dig mer Isabell, det bästa du kan göra är att acceptera läget och försöka hitta ett telefonjobb så du kan försöka arbeta  några timmar om dagen hemifrån sängen. För tillslut kommer inte försäkringskassan hjälpa dig heller.” Läkare på Sahlgrenska.  
Jag som knappt orkade föra ett samtal.

Jag hade prövat allt som läkare, specialister, dietister sagt åt mig, alla möjliga kostprogram. Jag åkte runt till olika naturläkare, kinesieloger, homeopater, naturterapeuter. Trots det blev jag bara sämre och sämre.
Tills jag kom i kontakt med Stefan Jouper tack vare min sambos bror, vars son fick narkolepsi av svininfluensavaccinet. Stefan hade hjälpt honom och idag är han helt medicinfri.
Det här var mitt sista hopp. 
Jag hade ingen aning om vad han skulle göra, men mamma åkte med mig, nästan 4 h enkel bilresa. Det blev många vändor till Stefan, men det var värt varenda sekund i bilen!

Stefans lugna trygga bemötande gav mig hoppet tillbaka. Han tvekade aldrig på att jag skulle bli frisk.
Behandlingen var smärtsam och skön på samma gång. Jag kände hur saker flyttade sig i kroppen och flödet började komma igång. Synen började bli klarare och huvudet kändes lättare. Värken jag hade konstant i kroppen började avta.
Tillslut började folk påpeka att jag såg piggare & friskare ut. Jag började må bättre psykiskt och fysiskt, få mer kraft och energi. Jag behövde inte ligga i sängen eller på soffan 99% av dagen. Jag kunde tillslut börja jobba lite försiktigt igen, börja umgås med vänner som jag inte kunnat på ett par år. Jag kunde börja läsa böcker och se på tv igen och faktiskt hänga med i hela filmen! En dag när min mamma kom och hälsade på utbrister hon: ”men Isabell du har ju blommor på bordet?!” Utan att jag tänkt på det kunde jag ha blommor inne igen utan att få någon allergisk reaktion. Jag började även meditera regelbundet, jag märkte tydligt hur meditation stärkte mig både psykiskt och fysiskt.
Trots alla stora positiva förändringar blev jag aldrig helt bra, det var något som saknades.

Den sista pusselbiten kom när jag läste Anthony William – Medical Mediums böcker. Han beskrev allt jag gick igenom bättre än vad jag själv kunde göra.
Jag började följa hans protokoll samtidigt som jag fortsatte med behandlingar och efter bara ett par månader kunde jag äta alla grönsaker, frukter, bär, rotfrukter och kryddor igen. Jag kunde till och med äta potatis igen utan att få några reaktioner alls! Wow det funkade verkligen. Jag fick ännu mer kraft och energi. I ca 1 1/2 år mådde jag väldigt bra men därefter började jag bli sämre igen. Min energi började ta slut, värken började komma tillbaka och jag fick tillbaka mina migränattacker och huvudvärk som kunde vara upp till 2 månader åt gången. 
Jag hörde ett poddavsnitt där Anthony pratade om BII – Breast Implant Illness. Något jag aldrig hört om tidigare. Eftersom jag själv opererat in implantat när jag var yngre fångade det min uppmärksamhet. 
Han beskrev hur implantaten sänker immunförsvaret och kan skapa många olika symtom och besvär. Mycket stämde in på mig. Jag opererade självklart ut implantaten och efter det har jag bl.a. inte haft en ända migränattack och min energi är tillbaka. Jag berättar mer om BII och min tid efter operationen här: Breast implant illness

Idag mår jag bättre än vad jag någonsin vågat tro att jag skulle få göra igen. Även om det varit en fruktansvärd resa och det här bara är en bråkdel av allt, så är jag idag tacksam för att jag fått all den kunskap och erfarenhet inom kost, hälsa och hur kroppen faktiskt fungerar. För jag vet att jag inte är ensam om att gå igenom något av detta. Jag hoppas ni som läser det här känner att det finns hopp, och att det finns hjälp att få. Jag vet hur det känns när marken försvinner under dina fötter. När allt blir svart. När ingen tror på dig eller när alla ger upp om dig, inklusive dig själv. De jag vill säga till dig; Ge inte upp! Våra kroppar är fantastiska på att återhämta sig bara vi ger dem rätt verktyg.

Enligt specialister och läkare var min framtid ett jobb där jag kunde arbeta några timmar om dagen hemifrån sängen, jag skulle aldrig bli frisk…

Idag hjälper jag människor (och djur) på de sätten som jag blivit hjälpt av.
Jag är bl.a. utbildad av Stefan Jouper där jag fått lära mig denna fantastiska metod. Stefan är grundaren till den här metoden och den har egentligen inget namn. Men jag har valt att kalla den för djupgående nervbehandling, eftersom vi bl.a. frigör nerver som klistrat ihop sig med slagg, senor, muskler slagg osv. Ni kan läsa mer om behandlingen här: Djupgående nervbehandling.  

I min Kost & Livsstilsguidning hjälper jag dig förstå varför du mår som du gör och vad du kan göra med hjälp av kosten för att må bättre och undvika att hamna där igen.

Jag håller även kurser och föreläsningar inom kost, hälsa, meditation och personlig utveckling. 

 

Jag har också gästat Hälsosantpodden.