Breast implant illness


Är du sjuk och har bröstimplantat? Visste du att implantaten kan påverka din hälsa negativt? 

Några symtom på BII:

 • Hjärndimma
 • Håravfall
 • Depression & ångest
 • Utslag
 • Sömnproblem
 • Hormonella störningar
 • Autoimmuna symtom
 • Ledvärk
 • IBS, magproblem
 • Röda ögon
 • Torr & dålig hud
 • Kronisk trötthet
 • Koncentrationssvårigheter
 • Minnessvårigheter
 • Klumpkänsla i halsen
 • Svårt att ta djupa andetag
 • Smärta i nacke & axlar
 • Allergier & intoleranser
 •  Överkänslighet mot kemikalier 
 • Smärta i bröstområdet
 • Ryggont
 • Sämre immunförsvar 
 • Huvudvärk, migrän 
 • Värk i hela kroppen
 • Viktuppgång eller viktnedgång
 • Svårläkta sår, infektioner
 • Nattsvettningar
 • Illaluktande kroppsodör
 • Stickande känsla el. domningar i armar & ben
 • Brännande smärta i bröstkorg och/eller bröst
 • Återkommande urinvägsinfektioner och eller svampinfektioner 
 • Kissar ofta
 • Fibromyalgi
 • Yrsel
 • Hypo/hypertyreos
 • Självmordstankar
 • Rubbad menscykel

Ja som ni ser är listan lång och den tar inte slut där. 

Idag finns det bra och informativa sidor på nätet om BII. Det finns även forskning som bevisar att BII är verkligt. Inte bara något som kvinnor hittar på. Trots detta är det tyvärr fortfarande vanligt att kirurger avfärdar detta. Det finns även stora Facebookgrupper med över hundratusentals medlemmar, där kvinnor berättar hur dem blivit friska genom att operera ut sina implantat. Jag länkar allt längre ner.

Jag råkade själv ut för BII och vill därför upplysa om detta ämne då jag ser hur vanligt det faktiskt är och hur allvarligt det kan bli. Jag kunde kryssa i in princip alla punkter på symtom i listan ovan plus minst lika många till. Om ni läst: Min läkande resa så vet ni redan hur illa det var.

För många räcker det att bara operera ut implantaten och sen är allt frid och fröjd. Men har du varit väldigt sjuk så krävs det oftast mer. Jag vet att det är många som känner sig vilsna och inte vet hur de ska gå vidare efter sin explant (uttag av implantat och kapsel). Och jag vet att det är många som testat alla möjliga dieter och kosttrender men ändå inte lyckats bli helt bra. Det är därför jag vill dela med mig av den här informationen, från Anthony William som har visat sig hjälpa miljontals människor världen över (inklusive mig själv). För vi kan faktiskt bli av med våra symtom, oavsett om symtomen uppkom med eller utan implantat i kroppen. Men först behöver vi förstå orsaken bakom våra symtom (mer om det längre ner)

 

Vad innehåller bröstimplantat & hur påverkar det kroppen?
Googlar man lite snabbt på silikon så får man fram att det skall vara helt ofarligt. Men tittar vi närmare på hela innehållsförteckningen av ett silikonimplantat så förstår vi ganska snabbt att det inte är helt ofarligt. 
Silikonimplantat innehåller över 40 olika kemikalier och neurotoxiner (enligt rapporter framtagna av FDA, Federal Drug Administration i USA). Flera av dem är dessutom cancerframkallande! Tyvärr är inte koksaltsimplantat heller utan biverkningar då ”skalet” på implantaten är gjorda av silikon. 

Implantat sänker ditt immunförsvar. Många tror att implantaten är säkra så länge dem är hela, men dem behöver inte vara trasiga för blotta ögat för att läcka ut gifter. När kroppen får ett främmande föremål inopererat skapar din lever specifika enzymer som har i uppgift att skydda dig. Dessa enzymer tar sig till det främmande föremålet och försöker förstöra det. Detta gör att implantatets hölje/skal blir poröst och tunnare med tiden. Implantaten är heller inte testade för att klara av kroppens värmeökning. Kemikalierna i implantaten börjar med tiden att oxidera och skapa ett tryck. Detta gör att dem börjar andas ut gifter i kroppen.


Vad är den verkliga orsaken bakom BII/våra symtom?
Många av våra symtom/ sjukdomar vi har idag beror på underliggande faktorer. Ofta skylls det på gener, ett annat misstag är att skylla på att kroppens egna immunsystem angriper sina egna celler & vävnad. Båda dessa teorier får oss att tro att vi inte kan bli fria från symtom eller kroniska sjukdomar och att det är vi som är problemet. Men om anledningen till kroniska sjukdomar och andra hälsoproblem inte stämmer överens med någon av dessa teorier? Om det faktiskt istället är så att kroppen gör allt i sin makt för att hålla dig frisk och faktiskt skydda dig..

Det som verkligen gör oss sjuka kommer utifrån. Från Patogener – virus & bakterier och giftiga tungmetaller. När vi vet att det inte är våra egna kroppar som gör oss sjuka, så betyder det att vi faktiskt kan bli fria från våra symtom genom att rensa ut dessa patogener och gifter. 

Vi alla utsätts för patogener och gifter/tungmetaller, varken vi vill eller inte. Vissa har högre belastning än andra. Har du redan en hög belastning i kroppen och opererar in silikonimplantat (som innehåller över 40 olika kemikalier) kan det bli för mycket för kroppens lever och immunförsvar att ta hand om. Implantaten agerar dessutom som bränsle för de patogener som finns i kroppen. Alltså kan implantaten få patogener att föröka sig och växa sig ännu starkare i kroppen och därmed skapa förödande besvär och symtom. Det är även därför vissa människor kan ha implantat utan att bli sjuka. De har antagligen ett starkare immunförsvar och inte så hög belastning av olika patogener och gifter i kroppen. Men det säger inte att de aldrig kan råka ut för det. Det är också därför någon med implantat kan ha exakt samma symtom som en utan implantat. Implantat kan skapa stora besvär i våra kroppar men det är inte dem som är grundorsaken till de flesta symtom. Den verkliga orsaken är patogenerna som livnär sig på gifterna från implantaten. 

Som tur är kan vi göra något åt detta! Vill du veta mer om hur du skall gå tillväga (innan & efter operation) och ta tag i orsaken till dina symtom hjälper jag dig gärna genom min Kost & Livsstilsguidning. Något som också varit viktigt för mig är en djupgående nervbehandling som hjälper kroppen att öppna upp blockeringar och rensa ut slagg, stelnade syror och gifter. Har du mycket värk i kroppen kan jag varmt rekommendera den. Du kan också läsa mer på min blogg och ta del av alla recepten jag delar med mig av här på hemsidan, min Instagram och Facebook. 

Tiden efter min Explant (uttag av implantat och kapsel):
Första förändringen skedde samma kväll som operationsdagen. Jag hade röda pigementfläckar på hela bröstkorgen som uppkommit de senaste åren. Fläckarna blev svarta som sårskorpor och efter bara 3 dagar hade alla ramlat av! 
Jag hade mörka ringar och påsar under ögonen som försvann efter bara en vecka. 
Huden har fått tillbaka sin lyster, vätska i ansiktet och på kroppen har försvunnit. Mina ögon är klarare och vitare. Koncetrationen och minnet är bättre och jag är otroligt mycket piggare och klarare i huvudet.
Trycket över bröstet har försvunnit. Jag kan nu ta djupa andetag utan att behöva kämpa. Min ”dåliga” kondition är inte dålig längre. 
Jag hade dragits med värk i min ena höft/ljumske sen 1/2 år tillbaka innan operationen som inte ville ge med sig. 2 månader efter operationen var all min värk i benen, ljumsken och höfterna borta. 
Jag kunde knappt ta promenader tidigare. Mina ben tappade all styrka och kraft efter bara några hundra meter. Efter operationen kom all min styrka tillbaka. Nu kan jag till och med springa en hel runda utan att ens bli trött. Vilket var omöjligt innan. 
Jag svettades onormalt mycket, även om jag frös svettades jag. Jag hade ingen aning om att det berodde på implantaten förens nu efteråt.
Huvudvärken och migränattackerna är som bortblåsta.  Mina allergier har blivit bättre. Innan vaknade jag varje morgon helt förstörd, jag nös i timmar och blev helt utslagen. Varje nysning var som ett hårt slag in i bröstkorgen. Skulle jag räkna upp alla symtom jag blivit av med skulle det ta hela dagen. Det jag vill säga är att det går att bli fri från sina symtom. Se till att göra operationen hos en tillförlitlig kirurg som är medveten om BII. Med hjälp av rätt information och ”verktyg”  kan vi komma tillbaka igen, starkare är någonsin.

Under hela tiden har jag varit supernoga med kosten, gjort olika reningsprogram och fyllt min kropp med näring från specifik mat, örter och tillskott. En bra start att börja med är Morgondetoxen & tungmetalldetoxen som jag skriver om här: BLOGG

Sidor/böcker jag rekommenderar:   
Anthony William, Medical Mediums podcastavsnitt om BII:
https://soundcloud.com/medicalmedium/breast-implant-illness
https://www.medicalmedium.com/blog/healing-breast-implant-illness 
Jag rekommenderar alla Anthonys böcker. Hans första bok Medial Läkning finns att lyssna på som ljudbok på bl.a. storytel och nextstory. 

Svenska sidan för BII (här finns massor av viktig information:  www.breastimplantillness.se 
Amerikanska sidan för BII:  www.healingbreastimplantillness.com

Facebook grupper:
Breast implant illness nordic
Breast implant illness läkning & detox
Breast implant illness healing by Nicole

En kvinna berättar i P3 dokumentär om hur hennes bröstimplantat gjorde henne sjuk:
https://poddtoppen.se/podcast/391753936/verkligheten-i-p3/mina-brostimplantat-gjorde-mig-sjuk

Artikel i Aftonbladet om en kvinna med BII:
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/V1wRRW/sofhia-blev-sjuk-av-sina-brostimplantat-kande-mig-doende?fbclid=IwAR0TVE__C5xbzjGmo6S51Ea2GAf5dpZoXEV8nkFDT65jZvoTH1ejgjEyReY