Detox/Cleanse

Sanningen om protein

Denna artikeln är översatt från medicalmedium.com

Det finns för närvarande miljontals amerikaner som diagnostiseras med kroniska sjukdomar och tillstånd som den konventionella medicinen fortfarande inte förstår. Många andra får aldrig någon form av diagnos men lider ändå av alla möjliga symtom. Medan medicinsk vetenskap och forskning har gjort fantastiska saker inom operationsområdet – att till exempel kunna ta bort en blindtarm eller utföra en livräddande transplantation – finns det fortfarande mycket lite känt om de verkliga orsakerna till kroniska sjukdomar och symtom och hur de kan bli läkta. Av denna anledning kallar jag dem kroniska mystiska sjukdomar. Eftersom det nästan inte finns någon kunskap i medicinska samhällen om vad som verkligen händer i kroppen med kroniska sjukdomar, är diagnoserna och mycket av de behandlingsråd som människor får föga hjälpsamma eller till och med skadliga i vissa fall. Denna brist på kunskap är inte de välmenande läkarnas och vårdpersonalens fel. Sanningen har helt enkelt inte upptäckts ännu av medicinsk vetenskap och forskning, vilket innebär att människor med kroniska sjukdomar får felaktiga diagnoser och behandlingsråd som faktiskt inte kommer att ge någon läkning.

Anledningen till att det är så viktigt att belysa denna fråga är att vid sidan av desinformationen kring alla kroniska sjukdomar finns en besatthet av protein som håller människor sjuka, och i själva verket gör dem sjukare än någonsin tidigare i historien. Idag ska vi dyka in i sanningen om protein.

Protein – hur det gick fel

Medicinsk vetenskap och forskning, tillsammans med en uppsjö av trendiga dieter, har pressat protein på oss ett bra tag. Vår kultur har blivit så översvämmad med ”fakta” om protein att folk ofta bara tänker på om en matvara är hög i protein eller inte när de försöker fatta ett hälsosamt beslut för sig själva och sin familj. De vet inte hur de ska ta hänsyn till de andra delarna av maten som kan vara skadliga. Tyvärr är detta inget nytt problem. Den felaktiga framställningen av proteinets plats i vår kost dök upp först på 1930-talet. Protein blev snabbt ett modeord inom livsmedelsindustrin som en taktik för att styra våra val av matinköp dit industrin ville att vi skulle spendera våra pengar. Tyvärr, som så många av de värsta aspekterna av industrin och vår kultur, handlade denna proteinbesatthet om att tjäna pengar, inte om att stödja din hälsa eller hälsan hos dina nära och kära. Om industrin verkligen hade ditt bästa i åtanke, skulle en enorm summa pengar ha kastats in i en världsomspännande kampanj för att uppmuntra människor att äta många fler frukter, bladgrönsaker och grönsaker och att välja livsmedel baserat på deras vitamin, mineral och antioxidantvärde. Det skulle absolut inte ha varit den push för protein som vi fortfarande upplever.

Vad denna proteinmyt har lett till är en stor rädsla för hur mycket protein våra kroppar verkligen behöver. I själva verket är det inte proteinet i maten som din lever behöver för att skapa de hälsosamma proteiner den använder. Det stämmer, det är levern som är ansvarig för att producera de typer av proteiner din kropp kan känna igen. Detta är en av leverns oupptäckta kemiska funktioner. I sanning, som jag avslöjar i min bok, Leverns Okända Kraft, har levern över 2000 kemiska funktioner, men medicinsk vetenskap och forskning har bara upptäckt en bråkdel av dem. De flesta av de proteiner som levern producerar skapas från frukt, bladgrönsaker och grönsaker – inte från att äta den mat som de flesta ser som proteinrik som ägg, bacon, yoghurt, nötkött, kyckling, tofu, fisk, mjölk, nötter och frön . Även om det är ok att äta några av dessa livsmedel, bör de inte vara i fokus för kosten. En av anledningarna till det är att dessa livsmedel faktiskt är fettrika livsmedel.

Kopplingen mellan Protein & Fett

Vart du än tittar och varje person du pratar med säger att det är viktigt att fokusera på protein. Tyvärr är det så proteinmyten har blivit förankrad i vårt samhälle. Även de mest intelligenta, smarta, välundersökta människorna tror att protein är Gud när det kommer till kostintag. Branscherna som driver detta budskap har varit så framgångsrika. Ett av de största problemen med denna proteinmyt är att även om du tror att du kanske gör rätt genom att äta en proteinrik kost, äter du också oavsiktligt en kost med hög fetthalt – dessa proteiner och fetter kan inte separeras – och en fettrik kost är centralen för utvecklingen av kroniska sjukdomar, autoimmuna sjukdomar och alla otaliga symtom. När jag delar med mig i Leverns Okända Kraft och mina andra böcker, de verkliga orsakerna till kroniska mystiska sjukdomar som migrän, Hashimotos, lupus, fibromyalgi, multipel skleros, eksem, kroniskt trötthetssyndrom, UVI, cystisk akne, stickningar och domningar, diabetes, autism, mer är patogener, giftiga tungmetaller och andra gifter som inte har något med protein att göra. Och när kosten är för hög i fett är det nästan omöjligt för patogenerna, tungmetallerna och gifterna som är ansvariga för dessa sjukdomar och symtom att lämna kroppen eftersom blodet är för tjockt av allt fett plus en mängd av dessa patogener, gifter, metaller med mera i blodomloppet. Jag kallar detta Smutsigt blodsyndrom och jag tar upp det på djupet i min bok Leverns Okända Kraft.

Varje enskild person idag har smutsigt blod på grund av världen vi lever i, de patogener och gifter vi utsätts för och ärver genom våra släktlinjer (detta skiljer sig från en genetisk fråga – för mer om genskulden, kolla in min bok Sköldkörtelns hemlighet ,) kronisk uttorkning som de flesta människor inte ens är medvetna om och maten vi äter, så det är viktigt att alla vet sanningen om Smutsigt blod Syndrom. Dessa verkliga orsaker är fortfarande okända för medicinsk vetenskap och forskning så det är ännu viktigare att du förstår vad som verkligen ligger bakom dina symtom och tillstånd. Om du måste vänta på att vetenskap och forskning ska upptäcka sanningen om dina sjukdomar och symtom, kommer du att lida i onödan under mycket lång tid. Det här är vad som händer över hela världen just nu och det är tragiskt. Sanningen är här för dig så att du kan ta din och dina nära och käras läkning i dina egna händer.

Det finns en mycket populär uppfattning idag att hjärnan är gjord av fett och att du måste äta mycket ”hälsosamma fetter” för att ha bra hjärnhälsa och funktion. Tyvärr är detta mer skadlig desinformation. Fettrik kost är katastrofal för hjärnan. I själva verket finns det bara en mikroskopisk andel fett i hjärnan. Utanför dessa låga spår av omega är hjärnan mestadels ett manetliknande organ som består av socker. Hjärnan körs på glukos, inte fett, och utan tillräckligt av det börjar hjärnan krympa vi blir äldre och den berövas från att få tillräckligt med glukos på grund av dieter med hög fetthalt, hög proteinhalt och lågkolhydrat som fruktar frukt och potatis. Det är glukos och mineralsalter som gör att hjärnan kan utföra varenda funktion som den gör. Socker som är naturligt framställt – socker som finns i frukt och naturliga kolhydrater som potatis, sötpotatis och vintersquash – samt mineralsalter hjälper också till att bygga muskler. Fett, å andra sidan, hindrar dig från att bygga muskler. För er som dricker proteinshakes är de dolda ingredienserna i de shakes som faktiskt är ansvariga för din muskelmassa sockerarter och kolhydrater. Och det är din tid på gymmet eller träning som bygger muskler, inte proteinet i shaken eller annan mat du äter. Överraskad? Det faktum att vi har kommit så långt från denna sanning visar hur förankrat detta hyperfokus på protein har blivit. Om du är intresserad av att behålla din muskeldefinition, ät tillräckligt med frukt, bladgrönsaker och grönsaker – att dricka sellerijuice, till exempel, som är fullproppad med mineralsalter – förhindra att dina muskler atrofieras och hjälper till att ta bort de toxiner som hindrar musklerna från att expandera .

Protein är inte heller tänkt att stilla hunger. Jag hör ofta folk säga att de måste äta ägg till frukost för att känna sig mätta, eller kyckling eller tofu med sina grönsaker. Det är här människor blir förvirrade av den mättnad de känner efter att ha konsumerat animaliska proteiner eller proteinrika vegetabiliska livsmedel som sojaprodukter och nötter. Anledningen till att du känner dig mätt av en måltid med animaliskt protein eller soja är inte på grund av proteinet i maten utan på grund av fettet. Höga mängder fett är dock skadligt för din lever. Istället bör fokus ligga på att äta tillräckligt med kalorier av de livsmedel som kommer att vara mest stödjande för din hälsa: frukt, bladgrönsaker och grönsaker, inklusive potatis, sötpotatis och vintersquash.

Hur man minskar fett i sin kost

Både växtbaserade människor och djurätare faller i samma fälla när det kommer till fettrik kost. Om du är vegan kanske du äter för många nötter, oljor eller avokado varje dag; laddar upp dina smoothies med mandelsmör eller chiafrön; eller äter tofu varje kväll som är naturligt hög i fett. Om du äter animaliska produkter och du äter animaliskt protein vid varje måltid, äter du också för mycket fett. Mejeriprodukter och ägg är också problematiska och bör undvikas av alla som har ett symptom eller tillstånd eller vill hjälpa till att förhindra att få ett. Ägg matar sjukdomar och bakterier. För att förstå mer om varför ägg och mejeriprodukter är bäst att undvika (tillsammans med fläsk, soja, gluten, majs och rapsolja), kolla in min bok, Leverns Okända Kraft.

De som äter både animaliskt protein och växtbaserad kost är oroliga för åldrandet, men om du fokuserar för mycket på protein, även om du är en idrottare utan kroppsfett, är det troligt att du kommer att uppleva symtom som vanligtvis förknippas med åldrande eller lider av en sjukdom eller symptom på spåret eller från mängden fett i din kost. Detta kan uppträda som ett antal tillstånd, men orsakar oftast hjärtinfarkt, stroke och diabetes – som alla härrör från en giftig, trög lever och tjockt smutsigt blod. Jag tar upp exakt hur detta är fallet och hur du kan läka och förebygga dessa sjukdomar i boken Leverns Okända Kraft. I slutändan spelar det ingen roll vilka symtom eller vilken sjukdom du har, den gyllene biljetten som hjälper dig att gå vidare med läkning är en diet med låg fetthalt. Även de berömda proteinrika dieterna är inte så effektiva som vi skulle vilja att de ska vara; de kan till och med göra saken värre, för ju mer protein i en diet, desto mer fett är det i den. För att ta reda på mer om myten med hög fetthalt och hög proteinhalt, hur vi kom hit och hur du kan stödja din lever och din allmänna hälsa så att du kan läka.

Du kanske frågar då, vad kan jag äta? Sanningen är att proteiner finns i alla naturliga hela livsmedel så dina alternativ är oändliga. Rå spenat och nori innehåller mycket protein. Potatis undviks ofta, men skalet på en potatis innehåller läkande protein. Tomater har proteiner i sig. Bananer innehåller inte bara protein utan mättar också på grund av deras kalorier. Dessutom dödar kolhydraterna i bananer virus i tarmen, vilket hjälper till att läka celiaki, IBS, Crohns sjukdom och kolit. De stöter också bort retrovirus som HIV och herpetiska virus som Epstein-Barr, bältros och HHV, både deras upptäckta och många oupptäckta stammar som jag tog fram i Medial Läkning och delar ny information om i Levern Okända Kraft. Apelsiner och äpplen innehåller en del protein och spelar en roll för att hålla levern frisk, vilket bör prioriteras framför protein. Om du är växtbaserad kan du äta lite avokado och lite nötter och frön, men om det läker från symtom och tillstånd och den bästa möjliga hälsan du söker, lägg ditt fokus på ett överflöd av färsk frukt, bladgrönt och grönsaker, inklusive de kolhydratrika grönsakerna som potatis och vintersquash. Om du äter animaliska produkter, försök att hålla dig till en mindre portion animaliskt protein per dag samtidigt som du tar in mer och mer av frukten, bladgrönsakerna och grönsakerna.

Mättnad ska inte baseras på fett och proteiner utan på att få i sig tillräckligt med hälsosamma kolhydrater och glukos från frukt och kolhydratrika grönsaker. Det är en tillräcklig mängd kalorier som ger mättnad, inte specifikt att äta fett och protein. Dessa livsmedel verkar bara mer mättande eftersom en så liten mängd av dem ger en så stor mängd fett och kalorier. Medan färsk frukt, bladgrönsaker och grönsaker behöver du äta mer för att få i dig tillräckligt med kalorier, men när du gör det kommer du att känna dig mätt och ge din kropp de näringsämnen den så desperat behöver. Fokusera istället på läckra måltider och tilltugg som Leverstärkande äppelsås, persika ingefära sorbe, Karamelläppelringar, Potatispannkakor med gurkrädissallad, Ratatouille, Lins Tacos, Blomkålssushi, eller något av de andra läckra recepten som finns med i Leverns Okända Kraft.

Att gå vidare

Det är avgörande för din hälsa och dina nära och käras hälsa att du vet att den höga proteintrenden idag faktiskt inte hjälper eller stödjer dig i att läka från symtom och tillstånd. Av de bättre proteinrika dieterna rekommenderar idag att du tar bort bearbetade livsmedel från din kost, vilket är absolut bra och anledningen till att vissa människor kommer att se en förbättring av hur de mår ett tag. Men så småningom kommer den höga mängden protein och fett i dessa dieter att bidra till sjukdomar. Oavsett hur din kost ser ut är poängen här att det behöver vara mindre fokus mindre på protein eftersom fettet som ingår i proteinet är problematiskt för alla med någon sjukdom eller symptom. Oavsett om du äter animaliskt protein eller växtbaserat, när din kost är för hög i fett kommer resultatet så småningom att bli en sjukdom eller ett symptom. Vår besatthet av protein har gått för långt. Det är en fälla som kommer att hålla dig och dina nära och kära sjuka. Det kommer också att leda till mer och mer infertilitet under de kommande åren och decennierna. Vi kanske inte kan förändra medicin- eller dietindustrin, men vi kan ändra vår egen kost och trossystem och hjälpa dem runt omkring oss. Du kan hålla fast vid dessa sanningar och med denna visdom kan du göra val som stödjer dig, inte hindrar dig.

Detox/Cleanse Förstoppning
Detox/Cleanse Eksem & Psoriasis
Detox/Cleanse Rå vitlöksterapi
Detox/Cleanse C-vitaminchockterapi
Detox/Cleanse Zinkchockterapi
Detox/Cleanse Depression