Detox, Fettfritt, Frukost, Smoothie & dryck

Tungmetall-Detox-Smoothie

Den här smoothien dricker jag dagligen. Det är en riktig vitamin & mineralbomb som också rensar ut gifter i form av tungmetaller från kroppen. Tungmetaller kan skapa ordentligt med oreda och vi alla får i oss tungmetaller varken vi vill eller inte bl.a från läkemedel, doftljus, parfymer, bekämpningsmedel som bl.a maten vi äter besprutas med, e-ämnen, avgaser, rengöringsmedel m.m. Med tiden kan tungmetaller börja oxidera i kroppen & orsaka skador på bl.a vävnader som kan skapa inflammation. Det belastar våra inre organ och vårat immunförsvar. Tungmetallneurotoxiner kan även inflammera och irritera vårt centrala nervsystem (särskilt vår hjärna), vilket kan orsaka flera symtom som minnesförlust, hjärndimma, trötthet och depression. Har du haft eller har bröstimplantat är det viktigt att rensa ut just tungmetaller, då implantaten innehåller en rad olika tungmetaller.
Ingredienserna i den här smoothien är noga utvalda för att på ett så säkert sätt som möjligt dra ut tungmetaller ur kroppen. Alla ingredienser har sin unika inverkan.

Spirulina är en alg som drar ut tungmetaller från din hjärna, centrala nervsystemet, din lever & suger dessutom upp tungmetaller som korngräsjuicepulvret har dragit till sig. Finns i pulver & kapslar. Du hittar det HÄR

Korngräsjuicepulver drar till sig kvicksilvret så  att Spirulinan sedan skall kunna suga tag i det & på ett säkert sätt kunna lämna kroppen. Detta näringsrika gräs har förmågan att dra ut tungmetaller från din mjälte, tarmkanalen, bukspottkörteln, sköldkörteln och reproduktionssystemet. Finns som pulver & kapslar. Du hittar rätt sort HÄR

Koriander går djupt in i svåråtkomliga platser i kroppen & utvinner metaller från förr. Blanda i din smoothie, juice, eller lägg i salladen eller guacamolen.

Vilda blåbär drar ut tungmetaller ur din hjärnvävnad, läker & reparerar eventuella skador som uppkommit av att tungmetaller oxidatiderat. Det är viktigt att använda vilda blåbär, eftersom de har unika fytonäringsämnen med speciell avgiftningsförmåga.
Ät minst 2,5 dl dagligen. Finns att köpa i frysdisken på Ica.

Atlantisk dulse fångar upp kvicksilver, bly, aluminium, koppar, kadmium och nickel. Till skillnad från andra alger är atlantisk dulse så pass kraftfull att den kan dra ut kvicksilver helt på egen hand. Atlantisk dulse går in i djupa, dolda platser i matsmältningskanalen & tarmen, söker efter kvicksilver, binder till det & släpper det aldrig förrän det lämnar kroppen. Ät två matskedar flingor dagligen eller 1-2 rör av tinktur (vimergy) som du kan köpa HÄR

 • Ingredienser
  • 2 bananer
  • 5 dl vilda blåbär
  • 2,5 dl färsk koriander
  • saften från 1 apelsin
  • 1 tsk korngräsjuicepulver (obs! Viktigt att det är KorngräsJUICE pulver)
  • 1 tsk spirulina
  • 1 msk Atlantic dulse eller 1-2 rör av tinkturen
  • Vatten eller kokosvatten eller färsk apelsinjuice, mängd beroende på vilken konsistens du vill ha
 • Gör så här
 • Använd en blender, gärna en höghastighet för att få en så slät och fin konsistens som möjligt. Mixa alla ingredienser. Om du vill ha en tunnare konsistens, tillsätt vatten, kokosvatten eller mer apelsinjuice. Om du använder kokosvatten se till att det är just bara kokosvatten i och inga tillsatser eller från koncentrat. Har kokosvattnet en rosa färg så är det inte rent kokosvatten.

  Om du inte tycker om att ha dessa ingredienser ihop i en smoothie går det bra att inta dom separat inom 24 timmar.

  Det är viktigt att man köper rena kosttillskott, jag köper alltid av märket vimergy. Ni hittar spirulinan, Korngräsjuice pulvret & dulsen av det märket på www.glimja.com

  Om du inte har möjlighet att köpa alla dessa ingredienser välj ut 3 av följande: korngräsjuice pulver, Spirulina, dulse, koriander & blåbär. Då kan kroppen ändå rensa fast i en mildare grad.

   

   

  Detta receptet är från medicalmedium.com

   

Relaterade recept

Detox, Fettfritt, Frukost, Smoothie & dryck
Fettfritt, Frukost, Smoothie & dryck, Tillbehör (dressing/röror/såser) Bananmjölk
Bröd, Fettfritt, Frukost, Mellanmål, Snacks & sött Glutenfria banan & havrekakor
Fettfritt, Snacks & sött Äppeljuiceglass
Detox, Fettfritt, Lunch & middag, Mellanmål Sköldkörtelläkande buljong
Fettfritt, Snacks & sött Vilda blåbär & apelsinglass
Fettfritt, Lunch & middag Pasta & Bönbollar i Tomatsås
Fettfritt, Frukost, Mellanmål, Smoothie & dryck Banan & Körsbärs Smoothie