Detox/Cleanse

Kemikalier i vår mat som gör oss sjuka

Denna artikeln är översatt från medicalmedium.com

Om du har en kronisk sjukdom eller symtom som akne, eksem, huvudvärk, reproduktiva problem, uppblåsthet, ångest, IBS, viktökning, SIBO eller något annat symptom eller tillstånd, eller om du helt enkelt vill ha bästa möjliga hälsa i framtiden , är det viktigt att undvika vanliga livsmedelskemikalier som kan förvärra symtomen. Jag pratar om dessa livsmedelskemikalier i boken Medical Medium Läk med Detox: Läkningsplaner för personer som lider av ångest, depression, akne, eksem, borrelia, tarmproblem, hjärndimma, viktproblem, migrän, uppblåsthet, yrsel, psoriasis, cystor, trötthet, PCOS , Myom, UVI, Endometrios & Autoimmuna sjukdomar.

Om du vill läka rekommenderar jag att du begränsar eller helt undviker följande:

  • Aspartam och andra konstgjorda sötningsmedel
  • Citronsyra
  • Formaldehyd
  • Mononatriumglutamat (MSG)
  • Naturliga och konstgjorda smaker/aromer
  • Näringsjäst
  • Konserveringsmedel
  • Alkohol

Många människor är känsliga för dessa ingredienser, och även om vissa av dem kan verka roliga just nu, är deras effekter på vårt fysiska och känslomässiga välbefinnande inte så trevliga. Jag delar exakt hur du kan rena din kropp från dessa livsmedelskemikalier i boken Läk med Detox.

Aspartam och andra konstgjorda sötningsmedel

Du hittar detta i dietläsk såväl som gömt i smakämnen. Aspartam går in i leverns djupa, inre kärna och är unik i sättet det lagras i levern – det tenderar att skada små blodkärl inuti levern, vilket gör att de atrofieras eller krymper. Andra konstgjorda sötningsmedel är också mycket giftiga för levern.

Citronsyra

Citronsyra är mycket irriterande för slemhinnan i magen och tarmkanalen, så det kan skapa mycket inflammation och obehag om du är känslig för det. Citronsyra (tillsatsen) är inte samma sak som naturligt förekommande syra i citrus. Försök att inte blanda ihop de två. Citrus i sig är ett läkande livsmedel. Den isolerade ingrediensen citronsyra är dock ofta gjord från majs. Om du upplever någon form av magsmärtor, håll utkik efter citronsyra på ingrediensetiketterna och överväg att hoppa över mat som innehåller det.

Mononatriumglutamat (MSG)

MSG byggs vanligtvis upp i din hjärna och går djupt in i din hjärnvävnad. Det kan sedan orsaka inflammation och svullnad, döda tusentals av dina hjärnceller, störa elektriska impulser, försvaga signalsubstanser, bränna ut neuroner, få dig att känna dig förvirrad och orolig och till och med leda till mikrostroke. Det försvagar och skadar också ditt centrala nervsystem. MSG är särskilt skadligt om du har en sjukdom som involverar din hjärna eller centrala nervsystemet. Det finns inga omständigheter som MSG skulle vara bra för dig. Detta en tillsats som du alltid bör undvika.

Följande termer betyder vanligtvis att MSG är en ingrediens: glutamat, hydrolyserat, autolyserat, proteas, karragenan, maltodextrin, natriumkaseinat, balsamvinäger, kornmalt, maltextrakt, jästextrakt, bryggjäst, majsstärkelse, vetestärkelse, modifierad livsmedelsstärkelse , gelatin, texturerat protein, vassleprotein, sojaprotein, sojasås, buljong, fond och krydda.

Naturliga och konstgjorda smaker

Varje ingrediens med ett namn som naturlig arom är dold MSG. Naturlig körsbärsarom, naturlig apelsinarom, naturlig citronfromage, naturlig fruktarom…de är inte bara fruktextrakt. Detsamma gäller rökarom, kalkonarom, nötarom, naturlig pepparmintarom, naturlig lönnarom, naturlig chokladarom, naturlig vaniljarom, och så vidare. (Även om rent vaniljextrakt är säkert att använda.) Varje typ av naturlig smak innehåller potentiellt flera biologiska faror och kemiska föreningar.

Artificiella/konstgjorda smaker kan representera någon av tusentals kemikalier som föddes i ett labb. Ta inte risker genom att konsumera dem.

Näringsjäst

Näringsjäst är en MSG-förorenad ingrediens – det finns en anledning till att den är så beroendeframkallande, med folk som häller på den för att smaksätta otaliga livsmedel. Det har också potential att vara irriterande för matsmältningssystemet och mata patogener som improduktiva bakterier.

Konserveringsmedel

Om du redan är antikonserveringsmedel och är noga med att köpa mat som inte innehåller dem i ingredienserna, betyder det inte att de inte smyger in i din mat. Ansvaret är hänsynslöst när det gäller märkning av konserveringsmedel. För att inte tala om att det fanns alla dessa år innan du blev medveten, så din lever hade gott om tid att samla in olika varianter av kemiskt skapade konserveringsmedel. Din lever kan hålla fast vid konserveringsmedel från korv som du åt för decennier sedan, sockervadd från en mässa, en milkshake med imiterad fruktsmak, en lila isglass…listan tar aldrig slut.

Alkohol

Alkohol är extremt hårt för levern, vilket gör att den blir trög och stillastående och skadar leverceller. När någon dricker hindrar det leverns förmåga att erkänna, dechiffrera, extrahera och behålla de vitaminer, mineraler och andra hjälpsamma ämnen som också kommer in genom blodet. Det saktar ner leverns förmåga att utföra sina över 2 000 kemiska funktioner för kroppen. (Låt inte detta hindra dig från att använda handsprit med alkohol i. Att döda influensaviruset eller streptokocker från ett offentligt badrum eller annan bakteriell fläck väger tyngre än vad din lever kommer att få av den desinficeringsservetten.)

När det gäller växtbaserade tinkturer, sök aktivt efter alkoholfria versioner (undvik också ordet etanol). På min sida finns en lista på tillskott jag rekommenderar. (LÄNK till sidan) Jag säljer inte eller äger inte några kosttillskott eller kosttillskottsföretag; Jag har helt enkelt bara en sida med högkvalitativa kosttillskott endast för att hjälpa dig.

Formaldehyd

Du kan bli utsatt för denna bråkstake från så många källor, överallt från kosmetika till läkemedel till mattor till mat. Det gör vad alkohol gör med levern, fast ännu mer extremt. Det är också ett viralt bränsle.

Ta reda på mer om vilka bråkstakar man bör ä undvika och hur man läker i boken Läk med Detox.

Detox/Cleanse Förstoppning
Detox/Cleanse Eksem & Psoriasis
Detox/Cleanse Rå vitlöksterapi
Detox/Cleanse C-vitaminchockterapi
Detox/Cleanse Zinkchockterapi
Detox/Cleanse Depression
Detox/Cleanse Sanningen om protein