Detox/Cleanse

Överkänslighet mot livsmedel & kemikalier

Den här artikeln känns extra viktig för mig att få dela pga att det är precis vad jag själv varit med om. Jag vet vilket otroligt lidande det kan bidra med. Men det går att bli fri från sina symtom och sin överkänslighet. Kan jag så kan du.
Denna artikeln är översatt från medicalmedium.com

Kemikalie- och livsmedelskänslighet

Kemikalie- och livsmedelkänslighet kan göra livet otroligt svårt. Helt plötsligt börjar du reagera på en sak och sedan en annan, och en annan – kanske luftfräscharen på tandläkarmottagningen, eller colognen som sprayas på varuhuset eller en ingrediens i en måltid som du alltid har ätit utan problem tidigare.

Irritationen och symtomen kan börja byggas upp: huvudvärk och migrän, trötthet, yrsel, sömnlöshet, stickningar och domningar, ångest och depression, rinnande näsa, tight över bröstet, känslan av att du inte kan ta djupa andetag eller andas ordentligt, en konstig smak i munnen eller en pirrande tunga.

Överkänslighet mot olika livsmedel och kemikalier är en extremt frustrerande och svår utmaning att navigera. Vetenskapen och forskningen vet ännu inte mycket om dessa känsligheter. Kroniska sjukdomar och symtom av nästan alla slag är fortfarande ett mysterium. Men känslighet för kemikalier och livsmedel kan vara särskilt frustrerande. Bristen på förståelse från den medicinska vården, i kombination med det faktum att människors reaktioner ofta är osynliga för omvärlden kan göra att drabbade känner sig ogiltiga i en osympatisk värld.

Den goda nyheten är att jag kan berätta var dessa känsligheter börjar och hur man läker dem. Allt härrör från din lever. Om du lider av känslighet kommer du att lära dig hur du läker i min bok: Leverns okända kraft: svar på eksem, psoriasis, diabetes, streptokocker, akne, gikt, uppblåsthet, gallsten, binjurestress, trötthet, fettlever, viktproblem, SIBO och autoimmuna sjukdomar. Även om du inte är känslig för kemikalier eller mat vid det här laget, påverkas du fortfarande av gifter. Det gör vi är alla. Du kommer fortfarande att ha nytta av att lära dig mer om det otroliga organ som är din lever och hur dess hälsa, eller brist på sådan, bidrar till hundratals kroniska sjukdomar och symtom.

Jag har mycket medkänsla för människor som har känslighet. Att leva med detta problem innebär att ett osynligt, oförutsägbart hot och trigger kan finnas runt vilket hörn som helst eller sitta i vilken måltid som helst.

Ute i världen vet de aldrig när de kommer att andas in några bekämpningsmedel som sprayas i parken eller när de befinner sig i att köra bakom en lastbil som skjuter ut avgaser. Men det blir ett moment-22 eftersom de också undrar om material i deras hem orsakar problem: mögel, avgasning från möbler, kemikalier för mattvätt eller flamskyddsmedel i deras madrass – för att bara lista några. Utöver det verkar triggarna röra sig och skifta, och helt plötsligt verkar det naturliga schampot du har använt i flera år och frukosten du alltid har ätit också vara ett problem.

Människors rädsla börjar stiga. De undrar, ”Vad kan utlösa det härnäst?” ”Vad kommer att hända härnäst”, ”Ska jag dö?” ”Vad är säkert?” ”Vad händer med mig?” ”Måste jag leva i en bubbla?” Det är lätt att bli orolig och besatt av att försöka komma på hur man ska hantera allt. Jag kan helt förstå varför.

 

Din lever är hjälten

Din lever är i grunden en stor svamp med uppgiften att samla, katalogisera och filtrera allt som kommer in i din kropp. Din kropp tar in vad jag kallar leverbråkmakare (jag förklarar dessa i detalj i Leverns okända kraft) inklusive gifter, på en mängd olika sätt.

Du kan andas in gifter, som kemikalierna i konventionella parfymer eller svampmedlet som din granne sprejar bredvid. Du kan äta eller dricka gifter, genom tillsatserna i din mat, ingredienserna i din medicin eller kemikalierna i ditt kranvatten. Du kan också absorbera gifter genom din hud, som kemikalier som används i konventionella deodoranter eller kemikalier som sprayas på skrynkelfria kläder. Och då kan din kropp också skapa gifter. Till exempel, när du är stressad, pumpar dina binjurar ut adrenalin som en skyddsåtgärd, men adrenalin är nötande och särskilt giftigt för din hjärna.

Patogener är en annan kategori av bråkmakare för din lever och kropp. Virus och bakterier, inklusive många oupptäckta muterade stammar, finns överallt. Dessa virus kan ta sig in i din lever och hitta ett hem där. Sedan livnär sig patogenerna på andra gifter och på så sätt frigör de avfallsbiprodukter som jag kallar neurotoxiner och dermatoxiner, som orsakar problem för ditt nervsystem respektive för din hud. (Ett vanligt virus är Epstein-Barr (EBV), som är ansvarig för många av de symtom som leder människor till en felaktig diagnos av borrelia. Lär dig sanningen om borrelia i min första bok Medial Läkning).

Din lever vill fånga så många bråkmakare som möjligt för att hindra dem från att skada resten av din kropp, särskilt ditt hjärta och din hjärna. Din lever är en osjälvisk hjälte. Den griper tag i de farligaste gifterna och låser dem djupt inne i sig själv med hopp om att den ska kunna släppa ut dem säkert senare. Levern arbetar också för att neutralisera vissa bråkmakare, eller med andra ord för att göra dem mindre skadliga så att de säkert kan elimineras och avgiftas utan att skada kroppen.

 

Levern arbetar övertid hela tiden

Problemet är att din lever kan inte ta hand om hur mycket som helst. Sedan tiden för den industriella revolutionen med användning av giftiga tungmetaller och tillkomsten av skadliga kemikalier, har levern för mycket på tallriken. Vi föds med bråkmakare som vi har ärvt från våra tidigare generationer, och sedan fortsätter bördan att växa.

För att göra saken värre är moderna kostvanor fulla av ohälsosamma livsmedel, varav många innehåller skadliga tillsatser, konserveringsmedel och bekämpningsmedel. Utöver det äter människor för mycket fett – vilket är en extra belastning för den redan överansträngda levern, eftersom fett tar mer ansträngning att bearbeta. Det spelar ingen roll om ditt fett kommer från de bästa ekologiska, betesuppfödda djurprodukterna eller om det kommer från den renaste växtbaserade veganska kosten. Summan av kardemumman är att folk äter för mycket fett.

Även någon som äter en diet med låg fetthalt, så behöver oftast även dem göra mer för att stödja levern, som att dricka 5 dl ren sellerijuice varje morgon och äta mer bladgrönt, eftersom vi lever i en så giftig värld. Jag pratar mer om vad du ska göra för att stödja din mycket upptagna lever i Leverns Okända kraft.

När levern fortsätter att bli mer och mer belastad kommer reaktionerna så småningom ut. Människor som lider av kemikalie- och livsmedelskänslighet har ofta gissningar om när och varför det började. De minns dagen då deras hus målades. Eller dagen de gick igenom sin lägenhetsutveckling medan den behandlades med bekämpningsmedel. Den gången de åt en glutenfylld cupcake. Men det är inte hela historien. Dessa triggers var helt enkelt droppen. De är en indikation på att något har varit fel under lång tid, och problemen har ökat. Känsligheten var på väg, och den sista triggern märktes när din lever inte kunde hantera bördorna längre.

 

Toxiner är verkligheten

Den djupare sanningen är att orsaken till känslighet är kemikalier! Vi lever i en giftig värld, tyvärr. Våra konventionella tvättmedel, smink, luftfräschare och parfymer – de är alla fulla av gifter. Till och med julgranar sprayas med något. Till och med all mat på ett kryssningsfartyg fylls med kemikalier för att skydda och bevara måltiderna.

Människor som reagerar på de gifter vi översvämmas av är levande demonstrationer av sanningen att dessa kemikalier är skadliga. Vi måste minimera användningen av dem där det är möjligt, annars kommer våra hälsoproblem bara att fortsätta att öka.

Utomstående ser ibland människor som har känslighet som ”galna” eller som ”hypokondriker”. Det vill säga om inte reaktionerna är uppenbara, som ett anafylaktiskt svar på att äta jordnötter. Ironiskt nog har forskning och vetenskap inte ett botemedel mot problemet de skapade – allt de har är ett annat ”botemedel”, till exempel kan du använda en EpiPen efter att ha ätit den jordnöten.

Det andra osympatiska och extremt skadliga svaret på känslighet för kemiska eller livsmedel är att någon har ”attraherat” problemet eller har ”manifesterat” det genom sina tankar, känslor eller andra problem. Naturligtvis är det sant att vi alla vill arbeta med positivt tänkande och god energi och andlig utveckling och generera det bästa av det vi vill i livet. Men tanken att du har skapat din egen sjukdom är inte bara helt fel; det är också respektlöst och avvisande mot allt du går igenom. Det är särskilt katastrofalt när unga människor tror på denna teori – inte bara kämpar de med sin fysiska hälsa utan nu är de själva skyldiga. Detta kan totalt skaka en ung persons grund och förmåga att klara sig känslomässigt, mentalt och fysiskt. Det skapar skam, isolering och farlig press.

Detta är vad som händer när vetenskap och forskning och leverantörer inte har svaren för kroniska sjukdomar, inklusive för kemiska och livsmedelskänsliga känsligheter. Men det finns verkliga orsaker och verkliga lösningar. Vi måste finna medkänsla för oss själva och för andra som lider. Liv kan räddas när vi gör det.

 

Läkning sker

Frihet från känslighet tar tid, och det är en svårare avgiftningsprocess. Men det är absolut möjligt. Jag har hjälpt tusentals människor att läka från kemikalie- och livsmedelskänslighet under decennierna. Även om du har blivit så känslig att du inte kan hantera de flesta kosttillskott, har du inte fastnat. Observera att detta ofta kan bero på att du använder fel sorts kvalitet på kosttillskott. Du kan tolerera högkvalitativa kosttillskott, som de på min föredragna kosttillskottssida, i låga doser alldeles utmärkt. Men det finns svar med mat. Du kan läka genom att dricka ren sellerijuice på fastande mage varje morgon. Och genom att äta massor av färsk frukt och bladgrönt.

Du kan läka genom att följa råden i Leverns Okända Kraft. Fördjupa dig i all Medical Medium information från mina böcker, hemsida, Facebook och Instagram. Jag lägger ut all slags gratis information för att jag vill att du ska läka. Jag vill att du ska bli experter på din egen hälsa och veta hur du går vidare med healing.

Om ditt nervsystem är riktigt känsligt kan du fortfarande reagera på vissa exponeringar efter att du till och med läkt. Du måste fortfarande arbeta noggrant med mat och försöka att inte utsättas för mycket för triggers och toxiner när du läker. Kom också ihåg att du inte är problemet och att du aldrig var det. Det är värdefullt att vara en känslig person. Din ökade medvetenhet om farorna med vår värld gör dig begåvad och kan hjälpa dig att skydda dig själv, andra och vår planet. Du vet sanningen eftersom din kropp visar dig.

Ta en dag i taget. Jag stöttar dig.
Lär dig mer om hur du återställer din lever i New York Times bästsäljande bok Leverns Okända Kraft.

Den här artikeln är översatt från medicalmedium.com

 

Detox/Cleanse Förstoppning
Detox/Cleanse Eksem & Psoriasis
Detox/Cleanse Rå vitlöksterapi
Detox/Cleanse C-vitaminchockterapi
Detox/Cleanse Zinkchockterapi
Detox/Cleanse Depression
Detox/Cleanse Sanningen om protein