Detox/Cleanse

Gurkjuice

Denna artikel är översatt från medicalmedium.com

Färsk gurkjuice är den bästa föryngringsdrycken i världen. Gurkjuice är en starkt alkaliserande och återfuktande dryck som är rik på näringsämnen som vitamin A, C, K, magnesium, kisel och kalium. Den har förmågan att rengöra och avgifta hela kroppen samt hjälpa till att lindra matsmältningsproblem som gastrit, surhet, halsbränna, matsmältningsbesvär och sår. Det är också ett idealiskt sätt att återfukta kroppen på rätt sätt eftersom det innehåller fördelaktiga elektrolyter som har förmågan att föra näringsämnen och återfuktning djupt in i cellerna och vävnaderna, vilket gör den mycket effektivare än bara vatten.

Gurkjuice är också ett av de bästa naturliga diuretika (vätskedrivande) som finns, som hjälper till att utsöndra avfall genom njurarna och hjälper till att lösa upp urinsyraansamlingar som njur- och blåssten. Den har förmågan att hjälpa till att minska ödem, uppblåsthet och svullnad i kroppen. Det har också underbara antiinflammatoriska fördelar som avsevärt kan gynna autoimmuna och neurologiska störningar som kroniskt trötthetssyndrom, fibromyalgi, migrän, ångest, depression, bältros, eksem, psoriasis, reumatoid artrit, multipel skleros och lupus.

Gurkjuice är också ett utmärkt botemedel för att få ner feber hos barn och konvalescent. Tolv till tjugo uns färsk gurkajuice på fastande mage rekommenderas dagligen för att hjälpa till att återfukta och återhämta kroppen.

Gör så här:

Tvätta gurkorna och skär efter behov. Kör gurkorna genom din juicepress och drick omedelbart för bästa resultat. Om du inte har en juicepress kan du skära gurkornai bitar, mixa dem i din mixer tills den är slät och sedan kan du sila vätskan genom en finmaskig sil, ostduk eller nötmjölkspåse. 

För bästa resultat, drick på fastande mage.

* Se nästa fråga om huruvida gurkorna ska vara ekologiska eller inte.

 

Vanliga frågor om gurkjuice:

 

Måste mina gurkor vara ekologiska?

Det är bäst att använda ekologiska gurkor om möjligt. Om du använder konventionella gurkor är det viktigt att skrubba dem mycket väl. Du kan använda ett naturligt diskmedel som det HÄR för att ta bort så mycket av vaxet och kemikalierna på huden som möjligt. Även ekologiska gurkor har ofta vax på utsidan så du kanske vill skrubba dina ekologiska gurkor också.

Hur mycket gurkjuice ska jag dricka?

3,5 till 6 dl (eller mer) gurkjuice per dag är idealiskt. Det beror på vilken typ av juicepress du har och storleken på dina gurkor, men generellt sett kommer två stora gurkor att ge cirka 4,7 dl juice.

När är den bästa tiden att dricka gurkjuice?

Gurkjuice konsumeras bäst ensam, cirka tjugo till trettio minuter från andra livsmedel och drycker. Vissa människor gillar att ha det tjugo till trettio minuter efter sin rena sellerijuice på morgonen. Andra gillar att dricka den en halvtimme före middagen. Vissa människor njuter av sin gurkajuice en timme före sänggåendet. Var och en av dessa tider är utmärkta förutsatt att de är borta från annan mat och dryck.

Vilken juicepress rekommenderar ni?

Omega Juicer är bra beroende på din budget, men vilken juicepress som helst fungerar.

Kan jag bara blanda gurkjuicen och lämna fruktköttet (fibern) i?

Blandad gurka med fruktköttet är mycket hälsosamt, men det är juicen utan fibrer som ger de största terapeutiska läkande fördelarna så det är viktigt att ta bort fruktköttet.

Om du inte har en juicepress kan du fortfarande mixa dina gurkor och sedan sila dem genom en finmaskig sil, ostduk eller nötmjölkspåse så att du bara får juicen att dricka.

Kan jag lägga till äpple eller selleri eller andra ingredienser till min gurkjuice?

Gurkjuice är mest effektiv när den konsumeras direkt, utan några andra tillsatta ingredienser. Om du gillar att ha olika frukter, grönsaker och grönsaker i dina juicer, ha dem i en annan juice vid en annan tid på dagen än din gurkjuice.

Vad händer om jag inte tål smaken av ren gurkajuice?

Om du tycker att smaken av ren gurkjuice är för stark kan du juica ett äpple med gurkan.
Detta är ett bra alternativ när du anpassar dig efter smaken.
När du vänjer dig, fortsätt att öka andelen gurka; de största fördelarna kommer när gurkjuice konsumeras på egen hand.

Behöver jag skala gurkorna?

Nej, det finns många näringsämnen i skalet på gurkor. Men om du köper konventionella gurkor är det viktigt att skrubba dem mycket väl. Du kan göra detsamma om gurkorna är ekologiska men ser ut att ha vax på utsidan, vilket de vanligtvis gör.

Kan jag göra gurkjuice i förväg?

Det är bäst att dricka gurkjuice direkt efter juiceningen.

Men om du inte har andra alternativ, låt det inte gå längre än 24 timmar.

Om du använder det här alternativet, se till att försluta det i en glasburk med lock och förvara i kylen.

Kan jag frysa in gurkjuice och göra satser i förväg?

Om du inte kan dricka din gurkjuice efter att du har gjort den, och att göra framåt och frysa är ditt enda alternativ, så är det okej att frysa den. Men detta är en sista utväg och bör inte förlitas på. Färskt är alltid bäst. Gurkjuices läkande egenskaper kommer att minska när den fryses in.

Kan jag bara äta gurka istället för att juica den?

Anledningen till att man pressar gurkan i stället för att bara äta den är för att juicen (och ta bort fruktköttet) (fibern) är det bästa sättet att få de kraftfulla läkande fördelarna, särskilt för alla med kronisk sjukdom.

Att äta gurka i sig är nyttigt och bör vara en del av din kost, men det finns ännu fler fördelar när du juicer den.

Jag gillar inte gurka. Kan jag juice något annat?

Även om du inte gillar smaken av gurka, kan du tycka att den mjuka, lätt söta smaken av gurkjuice är ganska välsmakande. Ren sellerijuice är dock ett bra alternativ till gurkjuice. Varje juice har olika läkande fördelar och egenskaper, men båda är otroligt nyttiga.

Är gurkjuice okej att konsumera när man är gravid eller ammar?

Ja, gurkajuice är säkert och hälsosamt att konsumera när du är gravid eller ammar.

Kan jag lägga is till min gurkajuice?

Det är bäst att inte lägga till is, is kommer att späda ut de läkande egenskaperna hos gurkajuicen.

Behöver jag dricka både ren sellerijuice och ren gurkjuice varje dag?

Att dricka båda juicerna varje dag kan vara mycket fördelaktigt och läkande och många människor tycker om att ha båda. Varje juice har unika läkande egenskaper som är otroligt användbara. Du behöver dock inte dricka båda. Det är ett personligt beslut.

Om du ska börja med en juice kan du börja med ren sellerijuice och sedan överväga att tillsätta ren gurkjuice när du vill. Om sellerijuice känns för stark för dig kan du istället börja med ren gurkjuice och sedan när du är redo börja med ren sellerijuice. 

Ska jag dricka gurkjuice före eller efter min sellerijuice?

Det är bäst att dricka din sellerijuice på fastande mage på morgonen (eller 15 till 30 minuter efter citronvatten). Du kan sedan dricka din gurkajuice 15 till 30 minuter efter din sellerijuice eller senare på dagen mellan andra livsmedel och drycker.

Är gurkajuice till hjälp mot feber?

Ja, det är mycket användbart att dricka ren gurkjuice när du eller en familjemedlem har feber. Gurkjuice är mycket kylande för kroppens körtlar och organ, vilket kan hjälpa till att få ner feber.

Detox/Cleanse Förstoppning
Detox/Cleanse Eksem & Psoriasis
Detox/Cleanse Rå vitlöksterapi
Detox/Cleanse C-vitaminchockterapi
Detox/Cleanse Zinkchockterapi
Detox/Cleanse Depression
Detox/Cleanse Sanningen om protein