Detox/Cleanse

Frukträdsla

Denna artikeln är översatt från medicalmedium.com

Genom århundradena har frukt varit känt för att vara en av de mest läkande livsmedel som finns tillgängliga för oss på denna planet. Under de senaste decennierna kan du dock ha märkt en förändring i vår uppfattning om bananer, äpplen, meloner och mango. Många människor har börjat frukta frukt så mycket att de undviker det helt och hållet. Denna otroliga avvikelse från vår historiska dyrkan av frukt beror på lögnerna som kommer från toppen av vår hälsoindustri inom både konventionell och alternativ hälsa. Om du själv är rädd för att konsumera frukt, låt informationen i den här artikeln sätta rekord för de kraftfulla läkande egenskaperna hos denna livsmedelsgrupp och de otaliga avgörande fördelarna de kan ge dig och din familj.

Frukt är faktiskt den viktigaste maten att äta när man läker från sjukdom; och ändå undviker många människor det avsiktligt eftersom de har fallit offer för frukträdslas propaganda, omedvetna om att de skadar sin hälsa genom att undvika frukt. Tre saker händer samtidigt i denna oroande verklighet. För det första finns det mer frukt tillgängligt för fler människor än någonsin tidigare. Vi kan nu importera frukt från andra länder under lågsäsong, och de flesta människor som bor i västvärlden har tillgång till åtminstone en del frukt året runt. Många områden har tillgång till ett överflöd av frukt året runt, något som inte var tillgängligt för ett sekel sedan innan de dramatiska förbättringarna av kyl- och transportsystem, som i slutändan har förbättrat livet för miljoner. Utnyttja tillgången vi nu har till frukt i överflöd.

För det andra, medan fler människor runt om i världen har tillgång till färsk och till och med ekologisk frukt under hela året, konsumerar människor mindre frukt än någonsin tidigare. Detta beror på dolda agendor och desinformation som har varnat oss för att hålla oss borta från frukt på grund av sockerhalten, de vilseledande och felaktiga testerna som talar om för vissa att de är fruktosintoleranta och det stora fokuset på trendiga dieter med hög fetthalt som påstås vara hälsosam. Stormarknader har berg av underbar frukt i februari som kunder går förbi eftersom någon sa till dem att frukt borde undvikas.

För det tredje lider människor av mer kronisk sjukdom idag än någonsin tidigare. Fler och fler människor går till sina läkare och utövare på grund av kronisk trötthet, sömnlöshet, hjärndimma, yrsel, depression, ångest, hjärtklappning, akne, gallsten, njursten, artrit, borrelia, lupus, multipel skleros, ALS, parkinsons , candida, eksem, nässelfeber, diabetes, sura uppstötningar och andra oförklarliga symtom och tillstånd. Mitt arbete är dedikerat till att hjälpa människor att läka från symptom och tillstånd som är mystiska för deras utövare med den oupptäckta sanningen om vad som ligger bakom dessa och otaliga andra mystiska kroniska sjukdomar och symtom. Men forskning och vetenskap ligger decennier efter av vad den borde ligga för att få människor till sin bästa hälsa. Istället blir allt fler människor sjukare och sjukare. Under de senaste åren har frukt fått skulden för denna ökning av sjukdomar och symtom. Men människor äter mindre frukt och blir mer sjuka.

Antifruktrörelsen

Det finns en rörelse i toppen av våra hälsoindustrier, både konventionella och alternativa, som avsiktligt försöker styra dig bort från att äta frukt, även om frukt har varit känt för att vara hälsosamt och nödvändigt för vårt välbefinnande sedan tidernas begynnelse . Det kan vara svårt att tro att de i den medicinska världen inte har vårt bästa i åtanke. Men den medicinska industrin är just det: en industri. Så mycket som vi försöker tänka på hela vårdens värld som rent motiv, är det fortfarande en affär, och en massiv sådan. När pengar är inblandade, särskilt i den grad det är inom medicinindustrin, är motivationerna skeva och girigheten smyger sig på. Om befolkningen äter mindre frukt tjänar medicinindustrin mer pengar på läkemedel, procedurer och vård som plötsligt blir mycket mer nödvändiga på grund av ökningen av kroniska sjukdomar. Snälla vet att jag inte pratar om de otroliga läkare, kirurger och vårdare som vi är välsignade med att ha. Läkare och hälsoutövare av alla slag är livräddare och medkännande healers. De är mycket intelligenta människor som har bra avsikter men är tyvärr fångade i en bransch som körs på dolda agendor.

Frukt, å andra sidan, har väldigt lite pengar inblandade. Det är inte en bransch med lobbyister, intresseorganisationer och hårt finansierad forskning som tjänar på sjukdom. Det är faktiskt därför det finns väldigt lite finansierad vetenskaplig forskning kring frukt. Ingen vill finansiera en studie om bananer eftersom det inte finns pengar i bananer. Det är bara pengar som går förlorade i den medicinska industrin på grund av att konsumenter äter bananer och som ett resultat förbättrar sin hälsa och har mindre medicinskt beroende. Och till skillnad från läkemedelsföretag och intresseorganisationer har bananodlare inte pengar att finansiera sin egen vetenskapliga forskning för att övertyga befolkningen att äta mer av sin produkt. Det är obehagligt att tänka på vetenskap och forskning på det här sättet, men det är verkligheten vi har att göra med som dramatiskt och negativt förändrar sättet och typerna av mat som människor konsumerar. Som ett resultat är människor sjukare än någonsin.

En annan viktig faktor i anti-fruktrörelsen är de individer som avsiktligt har vidmakthållit dessa frukträdslor är lögner. Tanken att bananer är dåliga för dig kom ursprungligen från en person, liksom tanken att du skulle hålla dig borta från vattenmelon, aprikoser och apelsiner. Denna person var på väg att släppa en rad fruktpiller, som konsumenterna inte skulle köpa om de åt frukt i sin naturliga form. Denna person marknadsförde produkten som ett hälsosammare alternativ till frukt, vilket naturligtvis inte var sant. Tyvärr trodde många på den smarta marknadsföringen och en löpeld av desinformation började sprida sig. Det är lätt att fortfarande påverkas idag av denna tidiga attack på frukt som hände tidigare år. Internet har sedan dess eldats med tanken att undvika frukt är det hälsosammaste valet, att frukt orsakar hälsoproblem och viktökning och att sockret i frukt är samma sak som sockret i kakor och godis. I verkligheten kunde ingenting vara längre från sanningen. Frukt är det hälsosammaste och mest läkande livsmedel som finns tillgängligt för oss och det är viktigt för alla som lider av en kronisk sjukdom eller symtom. Anti-sockerrörelsen har övertygat folk att utesluta socker från din kost i form av godis, läsk och frosting, att även utesluta all frukt som persikor, ananas och jordgubbar.

Mängden arbete som har lagts ner på anti-fruktrörelsen har belönats, och miljontals människor runt om i världen är nu övertygade om att frukt är ohälsosamt. Det är mer än lätt att falla för tanken att frukt kan vara farligt, speciellt för att hälsoindustrin och tidskrifterna skapar så mycket förvirring kring idén. Och den starkaste taktiken som antifruktrörelsen tar är rädsla. De skrämmer dig med dålig vetenskap och kallar dieter med frukt inbyggd riskabel. Många människor är inte säkra på saken och har helt enkelt bestämt sig för att undvika frukt ifall det det skulle vara sant. Särskilt dagens trendiga dieter med hög fetthalt vidmakthåller denna massvåg av frukträdsla, och lägger frukt och bearbetat socker i samma korg istället för att förstå och skilja mellan de två. Som jag delar med mig av i min bok Medial Läkning i kapitlet om Frukträdsla; innehåller frukt vatten, mineraler, vitaminer, fibrer och antioxidanter tillsammans med dess kritiska glukos. Detta är inte ens detsamma som det bearbetade och skadliga sockret som finns i en bit godis, chokladkaka eller glassstrut som inte har något näringsvärde.

Sanningen om frukt

Anledningen till att denna fråga är så viktig är att frukt i själva verket är den viktigaste livsmedelsgruppen att konsumera för att skydda dig och dina nära och kära från kronisk sjukdom och en livstid av onödigt lidande. Som jag kommer att förklara ytterligare nedan, förhindrar frukt inte bara sjukdom, den saktar ner åldrandet, dödar patogener och läker våra kroppar på cellnivå. När vi blir tillsagda att frukta frukt, blir vi i huvudsak tillsagda att undvika just det som kommer att ge oss mest liv. Det finns så mycket desinformation kring frukt som är avgörande för att avslöja för din och din familjs hälsa och välbefinnande.

Frukt utanför säsongen

Det cirkulerar ett rykte om att vi bör undvika att äta frukt under lågsäsong som har skickats från en annan del av världen där frukten är i säsong. Detta är en av de lögner som har vidmakthållit frukträdsla. Även om en melon kanske inte är i säsong i din del av världen, odlades den under säsong i en annan del. Detta innebär att frukten innehåller alla samma vitaminer och mineraler som när du köpte den under din lokala melonsäsong. Om du kan få tag på frukt som inte är i säsong för ditt område, var inte rädd för det eftersom det är ett mirakel att det finns i din butik. Faktum är att detta är en bra påminnelse om gamla tider för århundraden sedan då kungar och drottningar skulle få frukt levererad från exotiska länder för att fortsätta äta frukt under hela året för att hålla sig friska. Kungligheterna skulle ha tillgång till frukt som bönderna inte skulle ha. Förr levde kungar och drottningar mycket längre än bönder på grund av frukten de åt. Utan tvekan höll de rikliga mängderna C-vitamin de konsumerade från frukt deras immunförsvar starkare. Låt detta vara ett sätt för oss att komma ihåg hur tacksamma vi borde vara för att vi har tillgång till frukt året runt.

Sanningen om mognad

En annan rädsla kring frukt är att frukten som säljs i butik inte är hälsosam eftersom den inte plockas när den är mogen. Men sanningen är att frukt kan mogna när den plockas inom lämplig tid. Odlare och bönder är mycket kunniga om frukten som de har ägnat liv åt att lära sig att vårda och skörda. Frukt som plockas omogen, så länge den är inom det högra fönstret, kommer att mogna korrekt från trädet eller vinstocken och innehålla alla samma näringsämnen som när den plockas när den är helt mognad. Tyvärr har denna desinformation avskräckt människor från att konsumera frukten som finns tillgänglig för dem i butiker. Om du har frukt på disken och den aldrig mognar, vilket är extremt sällsynt, betyder det att den plockades för tidigt och att du uppenbarligen inte skulle äta den. När en fruktbit som en banan blir från grön till gul och fläckig betyder det att den plockades inom rätt fönster och kommer att ge dig samma fördelar som om den mognade på trädet.

Sanningen om hybridisering

Många människor undviker frukt på grund av hybridisering; Detta är dock ytterligare ett exempel på var information gick fel. Hybridisering är inte samma sak som GMO (genetiskt modifierade organismer). När en frukt är GMO betyder det att växten har förändrats på en genetisk nivå, och det är en av de mest förödande sakerna som händer med vår mat just nu. Tack och lov gör anti-GMO-rörelsen ett otroligt jobb med att säkerställa att icke-GMO-mat märks på lämpligt sätt så att konsumenter kan börja bli medvetna om detta problem, som har katastrofala effekter på vår hälsa. Hybridisering, å andra sidan, är helt annorlunda. Vi har bedrivit hybridisering i århundraden, så långt tillbaka som för 3 500 år sedan i Kina; och det är en helt naturlig process som ges till oss för att upptäcka alla sorters frukter och grönsaker.

Till exempel, när du skapar en ny typ av äpple eller korsar ett plommon med en aprikos, är detta inte en genetisk modifieringsprocess. Vid genetisk modifiering isoleras gener från obesläktade arter, samlas in och justeras för att producera ett visst önskat resultat. Hybridiseringsprocesserna, å andra sidan, inkluderar korspollinering och ympning, som är helt naturliga och inte bör anses vara farliga alls. Dessutom öppnar hybridisering upp nya sfärer av näringsmässiga och fytokemiska möjligheter. Nyskapade frukter från korspollinering och ympning skapar oupptäckta antioxidanter och antocyaniner som kan gynna oss mycket. Faktum är att hybridisering är hur vi har kommit dit vi har. Det är så vår egen art har kommit så långt. För mycket länge sedan fanns det bara en sorts äpple. Men genom hybridisering har vi tusentals sorters äpplen som växer runt om i världen idag, vilket har skapat fler och fler näringsämnen som hjälper till att hålla oss vid liv.

När vi hybridiserar förändras den nya sortens växter på ett sätt som vi inte ens kan uppfatta. Vissa rötter går djupare, vissa rötter sträcker sig bredare, vissa växter drar upp olika näringsämnen från jorden och vissa absorberar solen på ett annat sätt.

Alla dessa egenskaper ger inte bara en annan smak och utseende till den nya frukten; det ger också den nya tallriken med näringsämnen till bordet. Det finns så många exempel på de vackra fruktsorter som vi nu kan njuta av tack vare hybridisering. Boysenbäret är en hybrid mellan ett björnbär och hallon. Meyer-citronen är en hybrid mellan en citron och en mandarin. Tangelo är en korsning mellan en mandarin och en grapefrukt, eller en pomelo.

Vi behöver C-vitamin

Det finns många näringsämnen som inte är nödvändiga för vår överlevnad, men vi behöver vitamin C. Vi kan inte leva utan det. Det är absolut nödvändigt för att kunna fortsätta leva. Och vilka är de högsta C-vitaminkällorna? Alla de olika frukterna som finns tillgängliga för oss. Frågan kommer nog att ställas, om detta var sant, hur skulle någon som aldrig äter frukt kunna fortsätta leva? Svaret är att många människor av misstag får C-vitamin utan att inse det eftersom många bearbetade livsmedel är berikade med syntetiska vitaminer, eller de tar multivitaminer som innehåller en liten mängd C-vitamin, eller så äter de helt enkelt en fruktbit eller från ett blåbär, muffins, skiva äppelpaj eller mellanmål av ett äpple.

Frukt är antiviralt och antibakteriellt

En av de största anledningarna till att frukt är så viktig att äta är att den stoppar patogener. Så många människor har virus och bakterier som orsakar de mystiska symtomen och tillstånden som jag nämnde ovan. Det här är information som jag tog fram i mina böcker, Medical Medium, Kostguiden, Sköldkörtelns hemlighet , Läk med Detox, sellerijuice och Leverns Okända Kraft, och som jag har delat med tiotusentals människor som jag har hjälpt i deras läkande process under de senaste decennierna. Men i vilken grad patogener är ansvariga för kroniska sjukdomar och symtom och hur många muterade stammar och typer det finns är ännu inte känt av medicinsk vetenskap och forskning. Mitt i att försöka läka från dessa tillstånd är frukt vår bästa vän eftersom den stoppar virus och dödar bakterier. Till exempel, när någon har streptokocker, som är den verkliga oupptäckta orsaken till SIBO, ont och trängsel i bihålorna, öroninflammation, UVI, tarmsjukdomar, halsont, styes och cystisk akne, lever bakterierna ofta i olika delar av kroppen . När du äter frukt dödar den bakterierna och börjar ta bort den från kroppen. Frukt får dock ofta skulden för de tillstånd som nämns här, när det faktiskt är en patogen som har tagit sin hemvist och som orsakar problemen. När människor har SIBO blir de tillsagda att hålla sig borta från socker, inklusive all frukt. Naturligtvis bör socker i form av majssirap med hög fruktoshalt undvikas eftersom detta kommer att orsaka förödelse i din tarmkanal, speciellt om du har att göra med något som SIBO. Frukt bör dock ätas i överflöd för att döda streptokockerna som orsakar tillståndet.

Frukt stoppar åldring

Vi hör alla att frukt har antioxidanter, men vad betyder det? Kort sagt, frukt stoppar och förhindrar oxidation, vilket är den process som åldrar oss. Dessutom förhindrar frukt giftiga tungmetaller, som nästan alla har några av i våra hjärnor (ta reda på hur detta händer i Medial Läkning) från att oxidera. När giftiga tungmetaller oxiderar skapar det en giftig kemisk pool som förorenar hjärnceller och sänker elektrisk impulsaktivitet. Denna oxidationsprocess kan leda till många olika neurologiska tillstånd, inklusive Alzheimers, ADHD, minnesförlust, Parkinsons, depression, ångest, bipolär sjukdom och mer. Frukt, speciellt vilda blåbär, hjälper till att förhindra denna oxidation och hindrar hjärnan från att ruttna som svar på dessa gifter. Frukt hjälper inte bara neurologiska tillstånd, utan varenda en av de tusentals symtom och sjukdomar människor lider av.

Våra celler körs på socker

Socker, även om det kan låta som en fiende att undvika på grund av vår konditionering, driver faktiskt varenda cell i vår kropp, särskilt vår hjärna av socker. Det är bara en fråga om att ha rätt sorts socker som finns i färsk frukt och kolhydratrika grönsaker som potatis, sötpotatis och vintersquash. Du kanske har hört att hjärnan till största delen består av fett. Detta är en trendig teori som är populär idag, men också felaktig. I själva verket är hjärnan gjord av lagrat glykogen, som i första hand är glukos. När du upplever hjärndimma betyder det vanligtvis att din hjärna inte får i sig tillräckligt med socker för att hålla den igång ordentligt. Faktum är att om du inte får tillräckligt med glukos in i dina celler, kommer du att dö. Det är absolut nödvändigt att hålla oss igång. Fett, å andra sidan, är inte nödvändigt för att överleva. Om du försöker ta bort allt socker och kolhydrater från din kost helt och hållet, kommer din kropp att förbruka varje bit av sina glukosreserver för att hålla dig vid liv, men så småningom kommer du antingen inte leva länge eller så kommer du snart att finna att du ”ger efter” och äta en chokladkaka mitt i godisgången innan du hinner till kassan, tjuva sötpotatispommes från din vän medan du äter din salladslindade gräsmatade nötköttsburgare, eller känner dig sugen på ett glas vin eller öl slutet av varje dag (som alla innehåller socker, även om det inte är hälsosamt.) Vi är sugna på socker och söta saker av en anledning. Det är också viktigt att känna till denna oupptäckta sanning: varje näringsämne vi behöver kan inte absorberas om det inte åtföljs av glukos!

Det betyder att oavsett hur många kosttillskott du äter eller hur organisk eller ren din mat är, om du inte har tillräckligt med glukos för att leverera näringsämnena till dina celler, kommer de inte att hjälpa dig. Jag diskuterar detta mycket mer i detalj i min bok Leverns Okända Kraft.

Vad händer med frukt på dieter med högt fettinnehåll

Många människor som skyller frukt för smärta, obehag eller något av de tillstånd eller symtom som anges ovan (eller andra som kanske inte har listats) kan helt enkelt ha för mycket fett i sina dieter. Detta är också fallet för dem som tror att de inte kan äta frukt på grund av ”fruktosintolerans”. En diet med hög fetthalt betyder inte nödvändigtvis att en av de trendiga dieterna kallar sig lågkolhydrat. Nästan vilken diet som helst kan vara för hög i fett. Faktum är att Standard American Diet (SAD) är extremt hög i fett utan att det menar att vara det. Hamburgare, pommes frites, bacon, yoghurt, mjölk, ost och kycklingbröst, olja, mat som konsumeras regelbundet på SAD, har mycket hög fetthalt. Om någon äter en lågkolhydratdiet kanske de inte inser att de faktiskt äter stora mängder fett. Även om dessa dieter hävdar att de innehåller mycket protein, är det faktiskt omöjligt att äta de proteinrika livsmedel som folk blir tillsagda att äta utan att undvika fettet. Även kycklingbröst utan skinn är laddat med fett. Dessutom, om du äter en vegetarisk kost, kan du fortfarande konsumera en hel del mejeriprodukter som ost, mjölk, yoghurt, kefir, gräddfil, glass och smör, som alla är fulla av fett. En vegansk kost med hög fetthalt är också mycket vanlig med för mycket konsumtion av nötter, frön, avokado, kokos och oljor.

Anledningen till att för mycket fett i kosten är problematisk med fruktkonsumtion, och anledningen till att människor kan peka finger åt frukten, är att sockret inte har någonstans att ta vägen. När ditt blod är fyllt med så mycket fett nonstop, även de hälsosammaste sorterna, blir din lever överbelastad med fettceller från år efter år av att du konsumerar en fettrik kost. Din lever måste utmatta sig själv och skapa den gallsammansättning och mängd som krävs för att förhindra att din fettrika diet skadar dig, vilket är en okänd sanning som jag förklarar fullständigt i Leverns Okända Kraft, din lever börjar brytas ner och dess reserver börjar minska . Med tiden leder detta till viktökning och en mängd sjukdomar och symtom. Dessutom blir slemhinnan i din tarmkanal och botten av magen kantad med fett och så småningom härsnar fettet. Fettet hårdnar på fodren eftersom det ruttnar; dock är leverns galla inte tillräckligt stark för att rensa ut fettet så den fortsätter att ruttna och stannar precis där den är, vilket också orsakar hälsokomplikationer.

Sedan när du försöker äta lite frukt, som ett äpple, börjar fruktköttet, skalet och pektinet att flytta på det härskna fettet och trycka ner det. När detta händer kan du börja avgifta och rensa bort dessa fetter och andra gifter, vilket kan orsaka att du upplever obehag, akne, matsmältningsbesvär, huvudvärk, utslag eller andra symtom. Om du inte detoxar kan du fortfarande uppleva obehag eftersom du känner att det gamla fettet rör sig ut, vilket inte alltid är behagligt. Du kan inte skylla på frukten för att frukten gör sitt jobb med att få ut det härskna fettet från tarmkanalen. Den processen är inte alltid behaglig. Att äta en hög fettrik kost med eget eller omedvetet kan leda till hjärtinfarkt, leversjukdom, diabetes, hjärtsjukdomar och så mycket mer.

Sanningen om fruktosintolerans

Många tror att de inte får äta frukt eftersom de är allergiska mot sockerarter och intoleranta mot fruktos, enligt ett test de tog på läkarmottagningen. Men i det här fallet är det också fettet att skylla på, och inte frukten. När gammalt fett ruttnar när det sitter i slemhinnan i tarmkanalen, eller nya fetter ständigt fyller blodomloppet varje dag, kommer allt socker i frukten du äter att vara mycket svårt att tillgodogöra sig eftersom sockret inte kan absorberas förbi det tjocka lagret av fett. Gör du ett utandningstest som kommer att indikera  på att du har socker beror det på att sockret inte kunde komma någonstans. Den blockerades av allt fett.

Dessutom är de fruktosintoleranstest som administreras idag helt enkelt felaktiga. Jag har sett människor som är stämplade som fruktosintoleranta men som inte har några problem med att äta frukt. Faktum är att när de äter frukt ser de att deras hälsoproblem försvinner. Fruktosintoleranstest plockar upp allt socker som finns i kroppen. Även om du ätit en chokladkaka fem dagar innan kan detta utlösa testet. Något som nästan alltid utlöser testet är laktosen i mejeriprodukter, till exempel en bit ost, som faktiskt är laddad med socker. Av denna anledning är testet helt enkelt inte ett korrekt verktyg i första hand och är i sig felaktigt.

Ett annat test som sätter frukträdsla hos människor är ett enzymtest som slår fast om någon är ärftlig fruktosintolerant (HFI). Om någon får veta att de är HFI kan läkarna inte hitta ett enzym i levern som heter aldolas b. Var dock inte förvirrad. Alla har detta enzym i levern, men det minskar när personen äter en fettrik kost, liksom hundratals andra enzymer. Om du börjar äta mycket frukt och sänker dina fettnivåer kommer detta enzym tillbaka. I sanning är det inte möjligt att ha en riktig fruktosintolerans. Tragedin är att det som tas ifrån människor, frukt, är själva botemedlet mot att inte ha aldolas b. HFI är en försumlig diagnos.

När du tar tillbaka frukt till din kost och sänker ditt fettintag, oavsett vilken typ av diet du går på eller om du är paleo, ketogen, vegetarian eller vegan, kommer du att kunna uppleva läkning i levern och -kallad fruktosintolerans kan försvinna. Frukt matar varenda en av dina celler med vitaminer, näringsämnen, mineraler och fytokemikalier. Oavsett var din familj kommer ifrån, är frukt avsedd för din konsumtion. Frukt från hela världen ger de mest fantastiska läkande fördelarna som människor går miste om på grund av falsk information om fruktosintolerans.

Tomater under attack

För närvarande utvecklar människor en rädsla för tomater, även om tomater är en av de mest fantastiska livsmedel för oss att äta. Tomater innehåller en speciell sorts oupptäckt C-vitamin som stoppar minst 20 olika typer av cancer. De förhindrar också myom, cystor, tumörer, lipom och knölar på sköldkörteln från att växa och är antivirala och antibakteriella. Tro inte på desinformationen kring tomater som är så populär idag. Tomater är inte farliga och bör inte heller undvikas. Tomat har alltid granskats för att det klassas som en nattskatteväxt. Dagens nya trend föreslår att vi bör ta bort frön från tomaten, vilket inte är användbart. Denna trend härrör en gång från välmenande experter som inte vet vad som orsakar sköldkörteln och kroniska sjukdomar i första hand. De erbjuder matråd baserade på föråldrade studier som har en ”tumme på skalan” som har påverkat deras resultat, vilket i sin tur kan hindra läkning.

Går vidare

Innan du tror på information som någon är på väg att berätta för dig, se till att du tänker efter två gånger. Frukt är inte fienden. I själva verket är det raka motsatsen. Frukt är vår räddare och jag har sett den rädda människors liv gång på gång. Till exempel är bananer en annan frukt som har ett dåligt rykte på grund av den ständiga störtfloden den upplever från anti-fruktrörelsen. Jag har sett människor med Crohns sjukdom som lidit i flera år och som var på väg att genomgå en större operation börja äta mogna bananer och sellerijuice och deras symptom läkte helt.

Det mest ironiska med att människor är rädda för frukt, på grund av den felaktiga informationen såväl som det obehag de kan uppleva när det finns för mycket fett i kosten, är att just det de undviker är det som kommer att få dem att må bättre. Frukt gör dig inte fet; det kan hjälpa dig att gå ner i vikt. Frukt orsakar inte akne; det hjälper dig att läka dig från bakterierna som orsakar det. Frukt orsakar inte matsmältningsbesvär; det rinner in i fettet som kantar det inre av tarmen. Frukt orsakar inte diabetes; det är fettet som hindrar sockret från att komma in i cellerna och skapar insulinresistens. Frukt orsakar inte hjärndimma; det kan hjälpa dig att ha ett klart sinne eftersom din hjärna faktiskt går på socker och är gjord av glukos. När det kommer till frukt finns det verkligen inget att vara rädd för. Det är din allierade, din bästa vän, din läkare och din frälsare.

Oavsett vilken diet du går på, börja sänk ditt fettintag och börja föra in mer frukt i din kost varje dag. Du kan ta det så långsamt du behöver. Om du känner dig rastlös eller symtomatisk, försök att sänka ditt fettintag ännu lägre så att du kan ta in mer frukt. Ta det ett steg i taget och en dag i taget. Du kan också läsa en utförlig förklaring av frukträdsla och varför frukt är så viktigt för dig i min bok Medial Läkning.

Denna artikeln är översatt från medicalmedium.com

Detox/Cleanse Förstoppning
Detox/Cleanse Eksem & Psoriasis
Detox/Cleanse Rå vitlöksterapi
Detox/Cleanse C-vitaminchockterapi
Detox/Cleanse Zinkchockterapi
Detox/Cleanse Depression
Detox/Cleanse Sanningen om protein